Chia pudink oblíbený u nás doma

Albert magazín už je dlouho můj oblíbený zdroj receptů. Občas se něco nepovede – mám doma dva svědky na velké vztekání se sušenkami, z kterých byl pak spíš trpasličí chleba. Ale zase obvykle to jsou super výsledky. Jako třeba tady.
Vyzkoušela jsem tenhle recept na chia pudink a protože synkovi chutnal, tak jsem ho rovnou adoptovala. Jako hodně menších dětí je syn dost nedůvěřivý k novým věcem – vůbec jsem si nemyslela, že to po ochutnání bude chtít jíst.
Recept jsme upravila malinko – aby s tím bylo méně crcání
CHIA PUDINK S MUESLI A S KIWI
na 3 sklenice 200 ml
Potřeby:
- 200 ml mléka (já bezlaktozové, vy jaké chcete, třeba i rostlinné)
- 50 g chia semínek
- 100 g bílého jogurtu (já bezlaktozový, vy jaký chcete, třeba i rostlinný)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce vanilkové pasty, nebo vanilkového extraktu určeného na přímé jídlo (Dr. Oetker to má)
- 2 kiwi
- hrst muesli (já bez přidaného cukru, vy třeba bezlepkové, nebo čistě rostlinné)
Postup:
Smíchejte mléko, chia, jogurt, javorový sirup a vanilku. Dejte do ledničky v uzavřené nádobě odpočinout přes noc.

Po pár hodinách (nebo aspoň ráno než začnete chystat ostatní věci) doporučuji zase promíchat.
Druhý den si jedno kiwi rozmixujte.


A jedno kiwi si nakrájejte.

Do skleniček rozdělte mixované kiwi.

Na to dejte první vrstvu chia.
Pak dejte vrstu muesli.

Pak rozdělte zbytek chia.
Nahoru nasypte ještě trochu muesli a rozdělte nakrájené kiwi.

Jasně, že to můžete dělat s jiným ovocem – úplně vidím maliny. A samozřejmě můžete udělat 2 skleničky 250 ml. Ale užijte si to.
Co jsme nesnědli, tak jsem zakryla a dala do lednice – dokonce i to chtěl synek dojíst Takže do toho jděte.