Bezlaktózové · Bezlepkové · Letní · Ostatní · Pro děti · Rychlé a snadné · Sladké nepečené · Vegan

CHIA PUDINK S MUESLI A S KIWI

Chia pudink oblíbený u nás doma

Albert magazín už je dlouho můj oblíbený zdroj receptů. Občas se něco nepovede – mám doma dva svědky na velké vztekání se sušenkami, z kterých byl pak spíš trpasličí chleba. Ale zase obvykle to jsou super výsledky. Jako třeba tady.

Vyzkoušela jsem tenhle recept na chia pudink a protože synkovi chutnal, tak jsem ho rovnou adoptovala. Jako hodně menších dětí je syn dost nedůvěřivý k novým věcem – vůbec jsem si nemyslela, že to po ochutnání bude chtít jíst.

Recept jsme upravila malinko – aby s tím bylo méně crcání 🙂

CHIA PUDINK S MUESLI A S KIWI

na 3 sklenice 200 ml

Potřeby:

  • 200 ml mléka (já bezlaktozové, vy jaké chcete, třeba i rostlinné)
  • 50 g chia semínek
  • 100 g bílého jogurtu (já bezlaktozový, vy jaký chcete, třeba i rostlinný)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce vanilkové pasty, nebo vanilkového extraktu určeného na přímé jídlo (Dr. Oetker to má)
  • 2 kiwi
  • hrst muesli (já bez přidaného cukru, vy třeba bezlepkové, nebo čistě rostlinné)

Postup:

Smíchejte mléko, chia, jogurt, javorový sirup a vanilku. Dejte do ledničky v uzavřené nádobě odpočinout přes noc.

Po pár hodinách (nebo aspoň ráno než začnete chystat ostatní věci) doporučuji zase promíchat.

Druhý den si jedno kiwi rozmixujte.

A jedno kiwi si nakrájejte.

Do skleniček rozdělte mixované kiwi.

Na to dejte první vrstvu chia.

Pak dejte vrstu muesli.

Pak rozdělte zbytek chia.

Nahoru nasypte ještě trochu muesli a rozdělte nakrájené kiwi.

Jasně, že to můžete dělat s jiným ovocem – úplně vidím maliny. A samozřejmě můžete udělat 2 skleničky 250 ml. Ale užijte si to.

Co jsme nesnědli, tak jsem zakryla a dala do lednice – dokonce i to chtěl synek dojíst 🙂 Takže do toho jděte.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *