Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Vegan

DUHOVÝ HUMMUS

Už několikrát jsem někde viděla duhový hummus (například https://tasty.co/recipe/rainbow-hummus), a tak jsem samozřejmě neodolala, abych to nezkusila. Já klasický hummus tak moc nedělám (dřív jsem vařila pro alergika na sezam). Nebo mám aspoň ten pocit, že bych se neodvážila to žádnému libanonci naservírovat. Na druhou stranu svoji verzi luštěninové pomazánky dělám dobrou, ještě si nikdo nestěžoval 🙂 A jak teda dělám barvy duhy? No…gelovýma barvičkama by to asi taky šlo :-D, ale já jsem do toho šla přes přírodu.

Základní – cizrna, tahini, olivový olej, sůl, pepř, voda (abych dala méně oleje…fitness, ne?), vše umixovat na hlaďounkou pastu

Zelená – do základních ingrediencí jsem přihodila listy čerstvého špenátu

Oranžovo-červená – do základních ingrediencí jsem přidala pyré z červené papriky a ubrala jsem tekutin. Pyré jsem udělala tak, že jsem oloupala červenou papriku, pak jsem ji ještě povařila ve vodě, aby úplně změkla a pak jsem ji rozmixovala. Loupání dělám tak, že probodám papriku na pár místech (no explosions in the house!), opeču kůži dočerna na plynovém hořáku, pak dám zapařit do igelitového pytlíku, pak oloupu.

Růžová – uvařím doměkka červenou řepu, oloupu, rozmixuji na pyré. Toto pyré přidám do základních ingrediencí a uberu tekutin.

A to je vše. Na avizované množství jsem použila 2 plechovky cizrny a na každou příchuť jsem dala půl plechovky a stejně to je pro hodně lidí. Hodí se to pro děti, nadchne to dospělé, neurazíte masožravce, vegan bude happy, zdravé to je. Co chcete víc? Můžete si to třeba ještě udělat v bio kvalitě, cizrnu si sami uvařit doma…

Kdybyste chtěli, aby vám hummus udělal opravdu mistr, bude to Michal „Hugo“ Hromas. Snad ho netrefí šlak z mých experimentů 😀

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *