Vánoční variace na pizzu margarita
Inu i tohle patří do kolekce „dělám radost sobě i dětem“. A také do kolekce, že „ne všechno vánoční musí být sladké“.
Je to taková spíš zelená margarita, ale chtěla jsem tím označením říct, že je to hodně základní „pizza“ 🙂
Když jsem připravovala tuhletu dobrotu, tak synek prohlásil, že to bliká. Mám ráda dětskou představivost – a ano, proto tam jsou ty kousky červené papriky. Mají evokovat světýlka. A červená cibule řetězy na stromečku 🙂 A ano, ještě tam patřila na špičku sýrová hvězdička, ale nějak na ni nedošlo 😀 Sotva jsem v rámci párty zvládla vyfotit upečenou verzi.
Vzhledem k tomu, že těsto je jen trochu ochucené pestem a sýrem, je to spíš jako příkus. Nepovažuji to za hlavní chod.
Odřezky z těst se samozřejmě spotřebovaly – udělala jsem s nimi totéž, co s hlavní porcí těsta na stromečky, jen to nebylo ve tvaru.
PIZZA STROMEČKY
Potřeby:
- těsto na pizzu (hotové koupené obdélníkové, nebo případně i domácí vyválené do obdélníku)
- zelené pesto (domácí, nebo koupené)
- strouhaný sýr
- červená cibule
- kousek červené papriky
- papír na pečení
- sýrové hvězdičky, kdybyste si později vzpomněli je tam dát 🙂
Postup:
Těsto na pečícím papíru vykrájíme do tvaru stromečků.
Potřete pestem stromečky z těsta.
Posypte strouhaným sýrem.
Cibuli rozkrojte na poloviny a nakrájejte na půlkolečka.
Pokud chcete použít sýrové hvězdičky, tak si je vykrájejte (vykrajovačkou z plátkového sýra). Ale rozhodně bych to nedávala na celou dobu pečení. Ve skutčnosti asi až po vytažení z trouby. Můžete experimentovat.
Cibuli naaranžujte na stromeček jako řetěz. A přidejte malé kousky papriky.
Pečte podle toho, co píšou na obalu, nebo v receptu na těsto. Pravděpodobně to bude 12-14 minut na 200 stupňů v již předehřáté troubě.
A hotovo – užijte si stromeček 🙂
No a nepřekvapí vás, že u nás na stole zároveň byly i nějaké další věci pro radost 🙂 Ty ale recept myslím nepotřebují
Nebo ještě takový věnec, kde jsem návod nakonec připravila.