Vánoční variace na pizzu margarita

Inu i tohle patří do kolekce „dělám radost sobě i dětem“. A také do kolekce, že „ne všechno vánoční musí být sladké“.
Je to taková spíš zelená margarita, ale chtěla jsem tím označením říct, že je to hodně základní „pizza“
Když jsem připravovala tuhletu dobrotu, tak synek prohlásil, že to bliká. Mám ráda dětskou představivost – a ano, proto tam jsou ty kousky červené papriky. Mají evokovat světýlka. A červená cibule řetězy na stromečku A ano, ještě tam patřila na špičku sýrová hvězdička, ale nějak na ni nedošlo
Sotva jsem v rámci párty zvládla vyfotit upečenou verzi.

Vzhledem k tomu, že těsto je jen trochu ochucené pestem a sýrem, je to spíš jako příkus. Nepovažuji to za hlavní chod.
Odřezky z těst se samozřejmě spotřebovaly – udělala jsem s nimi totéž, co s hlavní porcí těsta na stromečky, jen to nebylo ve tvaru.

PIZZA STROMEČKY
Potřeby:
- těsto na pizzu (hotové koupené obdélníkové, nebo případně i domácí vyválené do obdélníku)
- zelené pesto (domácí, nebo koupené)
- strouhaný sýr
- červená cibule
- kousek červené papriky
- papír na pečení
- sýrové hvězdičky, kdybyste si později vzpomněli je tam dát
Postup:
Těsto na pečícím papíru vykrájíme do tvaru stromečků.

Potřete pestem stromečky z těsta.

Posypte strouhaným sýrem.

Cibuli rozkrojte na poloviny a nakrájejte na půlkolečka.

Pokud chcete použít sýrové hvězdičky, tak si je vykrájejte (vykrajovačkou z plátkového sýra). Ale rozhodně bych to nedávala na celou dobu pečení. Ve skutčnosti asi až po vytažení z trouby. Můžete experimentovat.

Cibuli naaranžujte na stromeček jako řetěz. A přidejte malé kousky papriky.

Pečte podle toho, co píšou na obalu, nebo v receptu na těsto. Pravděpodobně to bude 12-14 minut na 200 stupňů v již předehřáté troubě.

A hotovo – užijte si stromeček
No a nepřekvapí vás, že u nás na stole zároveň byly i nějaké další věci pro radost Ty ale recept myslím nepotřebují


Nebo ještě takový věnec, kde jsem návod nakonec připravila.
