Rajčata, kuřecí maso, houby, slanina….může to být špatné?

Receptů na kuře po lovecku najdete spoustu. Je to prý původem z hor ve střední Itálii a dá se to krásně uvařit i v kotlíku (kdysi testováno za vás).
Kuřecí maso je většinou preferováno s kostí – ideální spodní stehno s kostí. Ale můžete koupit třeba celá stehna, rozříznout je v kloubu a využít paličku i spodní stehno. A kdo nechce obírat kosti, nebo nemá rád kůži, nebo potřebuje, aby se mu to lépe vešlo do mrazáku…tak použije kuřecí prsa. Samozřejmě stehenní a s kostí se bude vařit trochu déle, ale bude vždycky mnohem šťavnatější.

Jsem „žákyně“ Jacquese Pepina, takže žampiony před použitím omyju ve vodě od hlíny. Světe div se, ony se nerozpustí
Můj základ pochází z tohoto receptu, ale najdete spoustu různých variací např. s olivami/bez hub/jiné bylinky apod… Dělám to standardně od oka, takže i v receptu jsem ty ingredience dala trochu od oka.
KUŘE PO LOVECKU
P: 500 g kuřecích prsou, plechovka krájených a loupaných rajčat rajčat, 2-3 čerstvá rajčata (nemusí být), 250 g žampionů, 1 cibule, tymián(čerstvý/sušený), sůl, pepř, vývar/voda, olej, světlá instantní jíška, 200 g slaniny
PP: Na oleji dohromady opečeme nakrájenou cibuli a slaninu, až je to trošku opečené, přidáme nakrájené žampiony. Pak vše vyndáme ven na talíř.

V hrnci by měl zůstat asi ještě nějaký olej, kdyžtak trošku dolijte. A opečte na něm kousky kuřete až dozlatova (zde polotovar).

Rajčata stačí i jen z plechovky, ale pokud zrovna máte i čerstvá, pár jich nakrájejte a přidejte je i se slupkou. Má to samozřejmě jinou chuť.

Až je maso opečené, přidejte zpátky do hrnce opečenou cibulovo-slaninovo-houbovou směs, přidejte rajčata, osolte, opepřete, přidejte tymián, zalijte vodou/vývarem, aby bylo těsně ponořeno a vařte pod pokličkou cca 20-25 minut (prsa), nebo 40 minut (s kostí).

Nakonec můžete, ale nemusíte zahustit trochou instantní jíšky.

Doporučuji
1) podávat s bagetou, nebo jiným oblíbeným pečivem….to jako i na vytírání omáčky,
2) udělat toho víc a zmrazit – jako když najdete.
Bon Apetit!