Restaurace, podniky

ATELIER

Chtěli jsme nedávno zajít na večeři a tak trochu náhodou jsme zapadli do Atelieru.

Náhoda se propojila v tom, že jsme původně směřovali do Akvárny (https://akvarna.cz/), šli jsme zrovna kolem Atelieru (taky na „A“) + Kuba měl doporučení od kolegyně. Já tam byla ještě v době, kdy tam bylo něco jako „U červeného vola“ a nestálo to za návštěvu.

Atelier už jde směrem lepší restaurace, ale bez hogo-fogo věcí kolem. Jídlo je sezónní, skvěle ochucené, jídelní lístek přiměřeně skromný/pestrý. Obsluha příjemná a pozorná, ale nešišlající. Nabídka nápojů přesně podle mého gusta – a mají dokonce rozlévaný Cider Kliment a velmi kvalitní italské sekty (oblast Valdobbbiadene v kombinaci s cedulkou DOCG a brut, to nemůže být špatně). Prostor bez velkých designových cingrlátek. Celkem dost mi to připomíná restauraci Simplé, která bývala na Veveří, ale už je zavřená. Prý jsou bistro i bar, což je fajn. Hlučno tam v době naší návštěvy nebylo, jen jeden megapes, co se na nás vzorně, ale mlsně díval zdálky (možná jen na to naše jídlo, ale při velikosti psa, to nikdy nevíte, jestli neskončíte jako hlavní chod).

Dala jsem si jídlo, které vlastně vůbec není z toho, co bych si běžně dávala a bylo to vynikající – jeseter, koprovka, klobása, uzené brambory. A Kuba měl – kachna, pečená prsa, trhaná stehna a zelí….přinesli nečekané a dokonalé zpracování.

Rozhodně doporučuji! Na luxusní rande najdete málo lepších míst v centru.

http://www.atelierbar.cz/

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *