Co na to říct…všechno je jednou poprvé, a tak jsem si sama troufla na humra.
Žádné servírování v restauraci bez nožiček, pěkně zostra. Na druhou stranu… zas nejsem az takový drsnak, koupila jsem ho mrazeneho (Lidl Deluxe) a spotrebovala jsem 2 dcl vina, než jsem se do něj pustila.
Ukázalo se, že kuchyňská chnapka a kleště jsou nejlepší pomocnici pro takové to „domaci humrovani“. Zkoušela jsem vypreparovat všechny typy masa, nožičky mi nesly (objektivne, ne že bych to dostatečně nezkusila…chce to větší model). Vyzkoušela jsem i humri jatyrka (tamale)-zelená barva odrazuje, ale jsou delikatne jemne, radši ale neprehanet, je tam zvýšené riziko toxinu.
Mam radost, že se mi podarilo krásně vykuchat klepitka v tvaru. Na co jsem neprisla je to, jak humra efektivně jist. Než to vylouskam, mela bych to skoro studené, i když bych jedla po castech. Nestalo se mi to, protože jsem mela v horké vodě to, co jsem neměla snezene. Jak se to ale řeší v restauraci/na navsteve, netuším, asi taky dohrivaji.
Nová oblíbená potravina…. noste mi humry po kbelicich (tenhle pižla byl na predkrm pro 1), ale ne živé 😉
Video, jak se to má jíst.
https://www.youtube.com/watch?v=d3QdKLagG-M
V restauracích se to servíruje většinou s nějakým nahřívání svíčky apod.