Bezlaktózové · Podzim a halloween · Rychlé a snadné · Sladké a pečení

Jablečná halloween buchta

Originalni postup funguje skvele. Myslim, ze pomer cena/vykon/sranda je vyjimecne vyhodny. Zvlast na podzim, kdyz mate hodne jablek 😉

Recept jsem ulovila u Neplech na plechu
https://neplechanaplechu.blogspot.com/2018/10/strasidelna-jablecna-buchta-na-plech.html?fbclid=IwAR1tP3K49Ei40u4jrRhdUpaUj4fwy8aerijkw_DaigBCsMnMnTXcPfT3QwY

JEDNODUCHÁ JABLEČNÁ BUCHTA

P: 400 g zakysané (bezlaktózové) smetany, 300 g polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru , 2 vejce, 1 kypřící prášek, 6-8 jablek

PP: Všechny ingredience na těsto (tedy kromě jablek) smícháme v míse. Nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

Oloupeme jablka, vykrojíme jaderník. Dost překvapeně jsem zjistila, že když už mám tady ty blbinky na vykrajování kuliček (čti „vykrajovač kuliček“), tak se s tím vykrojení jaderníku dělá fakt dobře. Ale nic, co byste museli mít doma 🙂 Při vykrajování můžete mít samozřejmě odborného asistenta, který vám předpřipraví jablka tak, aby nebyla zbytečně pravidelná pro použití na strašidelné obličeje 😀

Když vykrajujete (umytá!) jablka, tak všechny skrojky a výkrojky můžete dát do hrnce, zalít vodou, chvilku povařit a máte takovou „jablečnou vodu“. Prostě dobré pití ze zbytků. Někde jsem četla, že prý něco takového snižuje horečku – co by ne, ale nevím, jestli na tom něco je. Jablečnou vodu můžete pít horkou se svařením skořice, studenou s ledem…

Připravená jablka nakrájíme na osminy/vykrájíme ksichtíky a poklademe na těsto.

Pečeme cca 25 minut.

Tohle je verze bez vykrajováni ksichtiku, ale jen s ctvrtkami jablek, takže mate super buchtu v troube za 10 minut. Cukru už bych dál neubírala, je to akorát a ne moc sladké. Enjoy!

Můžete tuhle buchtu udělat i jako děsivé mufiny pro účely nějaké strašidlácké párty…. Prostě jen dáte těsto do formičky na muffiny a potřebujete hodně malá jablka (něbo nějak skrojit ta větš´í). A případnou ozdobu koupíte v nějakém obchodě.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *