Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Ostatní · Rychlé a snadné

MRAŽENÉ SENDVIČE

Nachystat sendviče, zabalit a….dát do mrazáku na později? Není to už trochu moc? Prozkoumáme….

Když jsem sledovala nějaká videa o Food prep (předchystávání jídel předem třeba na týden…), zaujaly mne mražené sendviče. Dovedu si představit, že nachystat jednou za 14 dní plné mrazákové šufle různých svačinek, ze kterých pak jen odeberu a vhodím dítěti/sobě do tašky do práce/kamkoliv, to může být k nezaplacení. A tak jsem se rozhodla to testovat.
https://youtu.be/G9GMrL-wMUs?t=129

Jsou samozřejmě potraviny, které se na to hodí a které se nehodí ani smykem. Pečivo je asi dost jedno, jaké zvolíte, ale nesmí to být takové ty křupavé krekrovité věci, to by nefungovalo. A nebrala bych chleba s velkými bublinami.
Vhodné věci na mražení: marmeláda, tuňák z plechovky, tepelně upravené maso (upečené, uvařené), plátkový sýr, hummus, lučina, slanina, pesto, med…
Nevhodné věci na mražení: rajčata, salát, okurka, cibule, jablka, hrozny, natvrdo vařená vejce, cottage sýr, nízkotučné sýry, majonéza/tatarka, bílý jogurt…

ABJ sendvič (tedy burákové máslo a marmeláda)

P: pečivo, burákové máslo, další neutrální ořechové máslo (např. mandlové, kešu…možná by šlo použít burákové i na obě strany), marmeláda dle preferencí typicky jahodová/malinová

PP: Na jednu půlku chleba namažeme burákové máslo v tlustší vrstvě, na druhou půlku chleba ořechové máslo v tenké vrstvě, na to marmeládu. Princip je, aby se marmeláda nedotýkala rovnou pečiva.

Spojíme dohromady, dáme mrazit.

Když jsem se rozhodla sendvič spotřebovat, nechala jsem ho rozmrazit na lince v sáčku. normálně sendvič s burákovým máslem a marmeládou nejím, takže nemám nijak pestré spektrum na srovnání, ale bylo to fakt dobré. Bylo cítit i burákové máslo i ta marmeláda, která se opravdu nevsákla. Takže výsledek dobrý.

Sendvič šunka a sýr

P: pečivo, plátkový sýr (neberte si ementál s dírami jako já), plátková šunka, hummus, hořčice

PP: Na jednu půlku chleba položit sýr a na to namazat hummus, na druhou půlku chleba dát šunku a na to namazat hořčici. Princip je, aby se hummus ani hořčice nedotýkaly pečiva.

Spojíme dohromady, dáme mrazit.

I tento sendvič jsem nechala rozmrznout v sáčku v pokojové teplotě. No a pak chutnal…prostě jako normální dobrý sendvič šunka-sýr-hořčice. Hummus z toho nijak dalece nevyčníval. Možná i proto, že jsem dala dijonskou hořčici :-). Za mě rozhodně dobrý. Samozřejmě by to šlo i bez hořčice.

Sendvič s tuňákovým salátem

P: tuňák v konzervě, sušená smažená cibule (buď v Ikei, nebo v americkém týdnu v Lidlu), hummus, okurky, pepř, plátkový sýr (neberte si ementál s dírami jako já), možná sůl dle chuti, pečivo, dle obliby nakrájené naložené jalapeňos

PP: Na salát smíchat tuňáka, sušenou cibuli, nakrájenou kyselou okurku, hummus, pepř, možná osolit. Kdo má rád, může přidat nakrájené naložené jalapeňos. Jak jste poznali, hummus je tady místo majonézy/jogurtu a podobných věcí, které se špatně mrazí. Na obě půlky chleba dáme tenký plátek sýra, pak na jednu půlku tuňákový salát.

Spojíme dohromady, dáme mrazit.

I tento sendvič jsem nechala rozmrznout v pokojové teplotě. Opravdu se choval jako tuňákový sendvič. Sýrové plátky zadržely vlhkost, nic se nevsáklo. Teď zrovna nemám jalapeňos období, ale kdybych měla, dost by se mi v tom líbily.

Možná budete dělat jen jeden typ sendviče, nebo vám bude jedno, který si vylosujete. Každopádně můžete sendviče dát do pytlíků (nebo velkých pytlů) s popisky, abyste věděli, co na vás v mrazáku číhá.

No, takže tady to máte. Je to trochu neobvyklé připravit sendvič a dát ho do mrazáku. Nicméně nepoznala bych rozdíl v tom, jestli byla tahle sváča připravená před 14 dny, nebo dnes ráno. Je jen důležité nenechávat sendviče na vzduchu, okorávají rychleji. Pro účely svačin by to ale nemělo vadit – vyndám z obalu a sním. Použití si rozhodně dovedu představit nejen pro ty, kdo podlehli přípravě jídel předem.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *