Možná spíš mrkvové ragů s masovou příchutí, ale je to skvělé, ochucené a jednoduché

Ještě pořád se stane, že si výjimečně koupím Apetit. A tentokrát jsem neodolala asi na Velikonoce, protože tento recept je z dubnového Apetitu z roku 2022. A asi to mělo být vaření v nějakém menším rozpočtu podle textu komentáře. To mi přijde skvělé, protože i výsledek je vynikající.
Prý to mělo být 50 Kč za suroviny pro 3 osoby. Inu…podle mne ragů je tak na 5 porcí, brambory minimálně na 4 :-D.
MRKOVOVO MASOVÉ RAGŮ S PEČENÝMI BRAMBORAMI, u nás na 5 porcí
Potřeby:
- 200 g cibule (4-5 cibulí)
- 2 lžíce oleje
- 200 g mletého masa (ideálně mix vepřové a hovězí)
- 500 g mrkve
- 70 g rajského protlaku
- 150 ml vývaru, nebo vody
- 1 lžíce worcestru
- 1 lžíce směsi bylinek (italské, nebo provensálské)
- pepř
- sůl
- hrst zelené plocholisté petržele
- 1 kg brambor
Postup:
Nejdřív omyjte (nebo oloupejte) brambory, nakrájejte na dílky. Dejte na plech, pokapejte lžící oleje. Pečte na 200 stupňů asi tak 45 minut.

Cibuli nakrájejte a dejte do hrnce spolu se lžící oleje.

Až je cibule trochu opečená, přidejte maso a opékejte a u toho rozdrobujte vidličkou.


Nastrouhejte mrkev nahrubo a přidejte do hrnce na opečené maso.


Opečte i mrkev.
Přidejte protlak, bylinky, pepř, worcestr, vývar, promíchejte, zakryjte a vařte cca 15 minut.

Pak dosolte dle potřeby a chuti. Přidejte hrst nakrájené zelené petržele.

Až budete mít i upečené brambory, budete mít hotovo. Pusťte se do toho.

Tohle jídlo mi opravdu chutnalo. Je neobyčejně obyčejné a obyčejně neobyčejné. Příjemné do bříška. Zaplní. Chutná. Pohladí. No a…taky je levné. Udělejte ho hoooooodně.