Bezlaktózové · Rychlé a snadné · Sladké pečené · Vegan

OREO BUCHTA

Jen dvě ingredience a je to lepší než Oreo sušenky 😀

To máte tak. Při hledání různých bizardních věcí na internetu jsem narazila na recepty ze dvou ingrediencí. A tam jsem našla recept na Oreo koláč – možná Oreo buchta, nebo Oreo dort. Kdo ví, co by byl nejlepší překlad. Každopádně jenom dvě ingredience? Oreo a mléko? Inu, musela jsem to vyzkoušet. Horší než Oreo sušenky to být nemůže, protože já je nemám ráda 😀 No, takže se to jen zlepšovalo. A nakonec jsem si říkala, že to ještě zopakuji, protože je to tak jednoduchá věc, že to prakticky celé (až na poměry ingrediencí) dělal 4,5 letý synek.

Je to neobvyklé, ale nezdráhejte se to zkusit. Ani to není moc sladké, protože oreo sušenky tak sladké nejsou.

Pokud použijete Oreo Double budete mít strašně moc polevy, to mi už nesedělo. A nezkoušela jsem to ani z různých napodobenin z Lidlu a podobně.

A věděli jste, že Oreo je vegan? Tak pokud použijete správné mléko, budete mít rostlinnou buchtu 🙂 A možná to překvapí s ohledem na jejich reklamu „Omlékuj!“ 🙂

OREO BUCHTA

na 1 koláč cca 3 cm vysoký ve formě 8,5 x 23 cm

Potřeby:

  • 352 g klasických Oreo sušenek (to je 8 malých balenáí, prodávají se po 4 kusech
  • cca 1 hrnek (bezlaktozového, rostlinného, klasického) mléka
  • dle potřeby pečící papír na vyložení formy, nebo tuk na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
  • něco na ozdobení buchty, pokud chcete (jahody, máta, maliny, mandarinky…)

Postup:

Předehřejte troubu na 170 stupňů.

Rozdělte sušenky na krém a sušenkovou část.

Sušenky rozmixujte v mixéru se sekacími noži.

Sušenkový prach dejte do mísy a přidejte tolik mléka, až to udělá středně husté těsto. No…jako na buchtu 🙂

Dejte do formy na pečení. Já mám silikonovou, která se nemusí vymazávat ani vysypávat.

Pečte přibližně 20 minut na 170 stupňů.

Jak bude buchta trochu pochladlá, vyklopte a nechte zcela dochladnout. Vyberte si tu hezčí stranu nahoru 🙂

V mezičase si můžete nachystat krém.

Prostě do Oreo náplně přidáte trochu mléka a rozmícháte. Ideálně metličkou, asi to zvádnete i vidličkou.

Krém dejte do sáčku. Já si pomáhám tím, že předtím dám sáček na skleničku.

Až budete připravení zdobit buchtu (bude tedy kompletně vychladnutá). Ustřihněte rožek a zdobte. Ideálně trochu menší rožek, než já 😀

No a protože to bylo s jahodami opravdu dobré, tak doručuji tam nějaké ovoce přidat.

Tak krásné pokusy i vám 🙂

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *