Bezlaktózové · Bezlepkové · Letní · Ostatní · Pro děti · Rychlé a snadné · Sladké nepečené · Vegan

BANÁN PEČENÝ NA OHNI

Taková milá legrácka, když nechcete opékat jen špekáčky

Tenhle recept se ke mě dostal tak, že mi „někdo“ přeposlal tenhle obrázek. Nevím, kde se přesně vzal, ale tohle je tedy můj zdroj. Je tam vidět něco jako Oreo Milka uvnitř banánu a opékání.

Tohle samozřejmě zaujalo moji pozornost, ale dlouho nebyla ta správná chvíle. Teď se naskytla u ohně příležitost, tak jsem se toho hned chytla. Měla jsem tam několik odvážných testerů, kteří byli ochotni zkoušet různé typy nakrojení banánu i různé druhy opékacích klacků. Kromě toho také poctivě hlásili, jestli jim to chutná. Mám obětavé přátele, co vám mám povídat.

Co se týká vhodné náplně (čili čokolády). Já jsem použila Milku, protože…no upřímně…nečekala jsem úspěch, takže jsem nechtěla, aby mi bylo líto nějaké dobré čokolády 😀 Ale ve skutečnosti Milka dohromady s banánem už byla moc sladká kombinace. A to neříkám jen já, ale hlásili to všichni. Takže proto doporučujeme (kolektivně) nějakou tmavší čokoládu, která bude málo sladká. Náhodou to pak bude i zdravější…

Další téma je, na čem to opečete. Já jsem zkoušela hovový opíkáček i dřevo. Pokud budete mít k dispozici, berte čistou kovovou opékací vidlici. Čistou proto, že tam asi nebudete chtít příchuť klobásy… Ale zvládla jsem vcelku bez problému i dřevěnou variantu, kterou jsem si ulovila a ořezala. Na obrázku nicméně vidíte, že se to chová trochu jinak v každém případě. Musí to v každém případě být opékací vidlice. Nezkoušela bych to s jednohrotovým opíkáčkem.

BANÁN PEČENÝ NA OHNI (na 1 desertní banán)

Potřeby:

  • 1 banán střední velikosti
  • 3 čtverečky čokolády (doporučuji tmavou a málo sladkou)
  • opékací vidlice
  • oheň

Postup:

Z banánu uřízněte stopku (proč vlastně, to nevím, ale mám pocit, že by se to mělo).

Do banánu podélně nařízněte otvor, skončete kousek od kraje.

Banán uprostřed příčně napíchněte na opékací vidlici.

Jeden čtvereček vložte doleva, jeden uprostřed a jeden doprava….bráno k hrotům vidlice.

Napíchnutý banán opékejte a u toho neobracejte. Nebojte se černé slupky, ta zvládne ochránit opravdu hodně a zčerná vždy.

Opékejte jen středně zprudka, aby se nejen rozpustila čokoláda, ale i změkl banán. Jak to poznáte? Obvykle tak, že skrz otvory v banánové slupce protéká šťáva a čokoládu naberete i na prst.

Doporučila bych to jíst lžící, pokud máte. Jinak to hrozí spálením pusy.

2 vyjezené lodičky a 1 ke snězení pro ilustraci toho, že slupka bude černá. Banán uvnitř byl naprosto v pořádku.

Bylo to měkké, byla s tím sranda, bylo to sladké, bylo to teplé, bylo to rychle hotové. Jestli můžete opékat samotný banán? Jasně že můžete!

Užijte si léto.

Pozn – kvality fotografií se nelekejte a na množství nehleďte 😀

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *