Sladké a pečení

Bramborový třešňový koláč

Mám oblíbený koláč a taky je potřeba vyndat věci (třešně) z mrazáku. Chutná mi trochu jako linecké třené těsto, jenže je v něm méně cukru a tuku, protože…..brambory zachrání svět 🙂

P: 600 g (mrazenych) třešní (ideálně vypeckovat, ale mě třeba baví plivat pecičky), 300 g vařených oloupaných brambor (zbyly/uvařte předem), 250 g polohrubé mouky, 180 g krystalového cukru, 80 g tuku (zde nevadí Hera), 1-2 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli.
P drobenka: 100 g polohrubé mouky, 70 g moučkového cukru, 70 g másla (tady Hera vadí)

PP: Vyšleháme měkký tuk, žloutek a cukr do pěny. Přidáme jemně nastrouhané brambory a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, který po částech vmícháme do bramborové směsi. Smícháme prsty v misce věci na drobenku. Do plechu (já mám pekáč 30 x 17 x 8 cm) dáme pečící papír (když ho předtím zmačkáme pod tekoucí vodou a vytřepeme, půjde to snadno), nebo si plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto rozetřeme na plech, poklademe třešněmi, posypeme drobenkou. Pečeme na 170 stupňů 40-60 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou.

Recept mám strašně dlouho z nějakého náhodného časopisu a trochu jsem ho zjednodušila, protože výsledky byly stejné

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *