Je to rozhodně desert, nikoliv buchta na snídani. A je to fenomenální! Nevydržíte neochutnat, když ho jí někdo vedle vás.

Je to už celkem tradiční, že moje recepty pochází z Magazínu Albert.
Už snad bude na čase, aby mi začali platit Dělám si legraci…
Takže i recept na tento minikoláček pochází z tohoto zdroje. A je skvělý. Je to poměrně rychlé – pokud nemáte asistenta. A pokud máte dětského asistenta (stále to vychází kolem 30 minut), tak je tady spousta věcí, co může dělat taky. Minimálně u nás lépe fungují buchty, kde se věci míchají a váží spíš než ty, kde se forma vykládá těstem
Recept funguje opravdu pěkně, takže úpravy minimální. Jen jsem úplně nepochopila, proč množství sušenek odměřili na hrnky. Jak mám asi tak vědět, kolik sušenek mám koupit, aby nadrcené daly jeden a čtvrt hrnku. No a taky jsem upravila vejce – jedno celkem stačí a nezbude vám druhý bílek
CHEESECAKE KOLÁČKY
Potřeby:
- 180 g máslových sušenek
- 150 g hladké mouky
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 125 g změklého másla
- 1 bílek
- 100 g třtinového cukru
- 300 g čerstvého smetanového sýra (například obyčejná Lučina, nebo možná i domácí Lučina)
- 1 žloutek
- 2 sáčky vanilkového cukru NEBO 1 lžíce moučkového cukru a trochu vanilkové pasty/esence
- 2 lžičky strouhané citronové kůry NEBO „instantní“ pytlíček
PP: Máslo s třitinovým cukrem ušlehejte do pěny. Bude taková tmavší.

Přidejte bílek a znovu zašlehejte

Přidejte mouku a promíchejte (já tady vyměním v robotu šlehací metlu za hnětací hák a dělá to robot).

Podrťte v mixéru sušenky a vmíchejte je do těsta (stále lze hnětacím hákem).

Sýr, vanilkový cukr (moučkový cukr + vanilku), žloutek a citronovou kůru smíchejte dohromady.

Teď máte nachystané obě dvě části koláčků. Už si určitě předehřívejte troubu na 210 stupňů.

Protože jinak- dělit těsto na podobné části neumím, tak jsem ho vysypala na podložku, udělala z něj válec a nakrájela na 12 podobně velkých kousků
Plech vyložte pečícím papírem. Z dílků udělejte kuličky a dejte na plech.

Vezměte skleničku/něco s dolním průměrem cca 4,5-5 cm. Nějaký panák možná. A skleničkou vytlačte důlky do těstových kuliček. Prasknutí těsta na krajích nevadí. Pokud ale prasknutí chcete v menší míře, tak kuličky před vytlačováním důlků trochu zploštěte rukou.
Do důlku rozděljte sýrový krém.

Dejte do trouby vyhřáté na 210 stupňů a pečte 4 minuty. Pak ztlumte a pečte dalších 8-10 minut.
Vyndejte z trouby. Nechte 5 minut na plechu. Pak přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.

Koláček si představte asi jako sušenku, která má křupavé okraje a vláčný střed a na tom je vynikající tvarohová náplň jako bývá na vytlačovaných koláčcích. No a až si to představíte, tak si je upečete Koláčky jsou poměrně syté. Jeden je rozhodně plnohodnotná desertová porce k odpolední kávě.
Dobrou chuť.