Jídlo · Sladké a pečení

TVAROHOVÝ KOLÁČ a citronová kůra

A víte co? Proč neudělat tvarohový koláč podle Vaňka, když je tak strašně moc dobrý? Nahoru maliny a šlehačkové pusinky okolo a můžete dělat radost po světě.

https://www.rohlik.cz/chef/54-tvarohovy-kolac

A pokud vás trápí strouhat kůru z citronů z jakéhokoliv důvodu, tak jediná citronová kůra v sáčku, která se mi osvědčila, je tahle. Všechny ostatní byly buď megahnus (např. Vitana), nebo horší (DM Bio verze). Posledně jsem ji sehnala v Bille na Náměstí Svobody v Brně. výskyt čistě náhodný (na rohlik.cz třeba zrovna ne) a já si jí vždycky koupím radši víc, abych měla do zásoby, kdyby na mne přišlo pečení a nebyl „živý citron“.
https://www.oetker.cz/…/ar…/finesse-citronova-kura-strouhana
Složení má horší, ale vždycky tady máte variantu s „živým“ citronem: 60% dextróza, 36% strouhaná lisovaná citrónová kůra (ze Sicílie), Přírodní citrónové aroma, Protispékavá látka (fosforečnany vápenaté), Antioxidanty (kyselina L-askorbová, estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou), Aroma, Barvivo (riboflavin), Konzervant (kyselina sorbová)

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *