Dárkové recepty · Ostatní · Sladké a pečení

CINNIE-MINNIES – DOMÁCÍ CINI MINIS

Třeba chcete cereálie s mlékem jako všichni v TV reklamě, jenže…je chcete méně sladké? Upečte si je!

Po celkem dlouhé době jsem neodolala zářijovému Apetitu. A recept, který mne opravdu zaujal, tak byly domácí Cini Minis. Recept jsem malinko pozměnila – přidala jsem cukru a skořice, což je u mne oboje velmi překvapivé.

Cinnie Minnies (domácí Cini Minis)

P: 100 g hladké pšeničné mouky, 60 g jemně mleté celozrnné špaldové (nebo pšeničné) mouky, 1 lžíce mleté skořice, 60 g krupicového cukru, 50 g másla, 40 g neutrálního rostlinného oleje, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 vejce rozšlehané se lžičkou mléka (zbude Ti), 3 lžíce jemného hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice

PP: Smíchejte mouky, skořici, přidejte máslo, cukr a olej, promíchejte dohromady, přidejte jogurt a zpracujte hladké těsto (u mě klasika v robotu). Dejte (např. ve folii) vychladit do lednice.Troubu na 180 stupňů. Těsto rozdělte na poloviny, protože na jeden plech se víc jak půlka těsta nevejde (kdyby vyšla, máte těsto moc tlustý). První polovinu rozválejte přímo na pečícím papíře co nejvíc dotenka. Plát těsta potřete vejcem, posypte polovinou hnědého cukru smíchaného se skořicí.

Radýlkem nakrájejte na malé čtverečky. Když se bude cukr zasekávat v radýlku, tak častěji umývat radýlko, jinak by se těsto trhalo.

Pečte cca 10-12 minut. A všimněte si, že se zvětšily mezery mezi jednotlivými dílky, takže se to neslepí, ale „zdrcne“, což přesně chcete.

S druhou polovinou těsta postupuj stejně. Jak čtverečky trochu vychladnout, tak zjistíte, jak moc jsou křupavé. Já jsem pak ještě dělala to, že jsem je rozlámala na jednotlivé dílky, nasypala na plech (vidíte dvojitou dávku, kdyby něco) a dosoušela cca 30 minut na 50 stupňů. Pak nechte zcela vychladnout a jsou připravené na snídani 🙂

Použila jsem i tady hnědý cukr – pamatujete?
https://minniemalistka.cz/brown-sugar-bear/

Tyhlety Cinie Minnies jsem darovala a pro mne zbyla jen malá mistička na ochutnání. A musím říct, že to stálo opravdu velké sebeovládání. Působí tak nějak „opravdově“, akorát sladce, příjemně. A nechcete je přestat jíst 🙂

Složení originálu asi není tak děsivé, jak by mohlo být a navíc originál je vcelku výjimečně vegan. Přesto mne vždycky trochu děsí, když mám pocit, že si ke krabici musím vzít chemické tabulky a učebnici, abych porozuměla složení.
Cereální mouky 59,5 % (celozrnná pšeničná 32,6%, rýžová 26,9 %), cukr, glukózový sirup, slunečnicový olej, maltodextrin, minerální látky [uhličitan vápenatý (vápník), elementární železo (železo)]  a vitamíny [nikotinamid (niacin), D-pantothenát vápenatý (kyselina pantothenová), pyrodoxin-hydrochlorid (vitamín B6), riboflavin (vitamín B2), thiamin-hydrochlorid (vitamín B1), kyselina pteroylmonoglutamová (kyselina listová), cholekalciferol (vitamín D)], kukuřičný škrob, jedlá sůl, skořice 0,3 %, emulgátor (slunečnicový lecitin), antioxidant (extrakt s vysokým obsahem tokoferolů), pražený sladový výtažek z ječmene, přírodní aroma, barvivo (annatto).

Podle návodu mají tyhle domácí fešandy vydržet několik dnů. Myslím, že dobře prosušené a ve vhodné nádobě vydrží trochu déle. Ale to spíš teoreticky, protože jsou opravdu skvělé.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *