Filmy, knihy · Ostatní

DOBRÝ ČASOPIS O JÍDLE ZDARMA

Je to Albert magazín 🙂

Asi tak dvanáct let jsem kupovala a později odebírala časopis Apetit a měla jsem všechna čísla. Vždycky jsem ho přečetla, oskenovala jsem si recepty, které mne chytly za srdce, a poslala dál. Před 3 roky jsem zrušila předplatné. Proč? Protože jsem občas četla i nějaké zahraniční časopisy a poznávala jsem nejen recepty, ale i fotky…asi tak s ročním až dvouletým zpožděním. Kromě toho mne vůbec nebavily doprovodné „odborné“ texty, protože jsem to už buď znala, nebo mne téma nezajímalo. No a v neposlední řadě jsem objevila něco, co mi bohatě stačí jako náhrada.

https://www.albert.cz/magazin-albert
Je to tedy Albert Magazín, kdo vyhrál soutěž. Je překvapivě zdarma. Pokud ho neseženete v papírové verzi v nejbližším supermarketu, můžete si ho stáhnout na jejich webu. Archiv čísel mají někde do roku 2013. Já jsem samozřejmě zdatná „ajťačka“, takže se mi nesmějte, že si z elektronický časopisů recepty ukládám pomocí vystřižení obrázku (Snipping Tool) a případně poskládání více obrázků v Malování. Pro mne totiž lépe fungují recepty v jpeg, protože vybírám v náhledech.

https://www.albert.cz/magazin-albert#mag-archive
Taky je část receptů k vyhledání též na jejich webu, kdybyste měli potřebu. A mají příjemný vyhledávač s rozdělením například podle doby trvání, speciálních paramatrů jako bezlaktozový, bezlepkový, vegetariánský a veganský. Kategorie se dají kombinovat, což dost šetří práci + samozřejmě fultext v receptech.
https://www.albert.cz/recepty

Nějakou dobu to dirigovala Dita Pecháčková poté, co odešla z Apetitu – tehdy se na něj také upřela moje pozornost. Dita tomu už sice nešéfuje, ale pořád se ta kvalita pro mne dost drží. Musíte si odmyslet množství reklam a také to, že někdy je v receptu napsáno, že máte použít „Albert HQ dlouhozrnnou rýži“ místo „dlouhozrnnou rýži“, ale to si bez problému zvládnete přeložit. A ono nic není doopravdy zdarma. Bývá tam mezi 35-40 recepty a jsou obvykle dost sezónní. Mám odsud hodně receptů, které ráda používám. Vůbec se nebojí nových surovin, neodradí jednoduché ani složité postupy. Funkčnost receptů mám pocitově stejnou jako u Apetitu, ale tohle neumím posoudit dobře, protože jsem velmi dobrá kuchařka a můžu recepty intuitivně upravovat.

I love it, do you?

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *