Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Rychlé a snadné

ITALIAN CO-DUM-DAL-NACHOS

Protože dostat prostě nějaké zadání je to nejlepší, co můžu mít, tak jsem vymýšlela, jak se zbavit přebytečných tortil v naší domácnosti.

S tortilami se dá dělat samozřejmě leccos, ale stejně děláme pořád to stejné. A po nějakém tom hledání mi přišlo nejlepší tohle video. 
https://youtu.be/jhfV1CAUZrc?t=78

Použila jsem sebe a přítele jako pokusné králíky, než to naservíruji ostatním a dobře jsem udělala, i když to vyšlo. Vybrala jsem si „Cheesesteak Nachos“ a upravila je podle svého na „Italian Co-dum-dal Nachos“. Vy si tam dejte, co hrdlo ráčí a můžete se inspirovat v tom videu, s čím vším to kombinují. Co zatím ještě nemám dořešené je to, jak udělat ty nachos ještě méně mastné (ideálně prakticky vůbec, ale to asi nepůjde) – budu vděčná za tipy.

Italian Co-dum-dal Nachos (pro 2)
Smíchat olej, sůl, pepř, provensálské bylinky. Nakrájet měkké tortily na menší trojúhelníkovité útvary. Útvary obalit v ochuceném oleji, pak vyskládat na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývaly. Pekla jsem na 180 stupňů cca 7-8 minut (v receptu je 15 minut, to by byly černé) do zlaté až hnědavé barvy (viz obr.). Po vyndání z trouby jsou měkké, jak pochladnou, ztvrdnou. Naráz upečete cca 2 tortily, pro 2 lidi na večeři potřebujete cca 4 tortily, pekla jsem tudíž nadvakrát. Jak máte všechny nachos upečené, tak je dejte opět na pečící papír na plech a tentokrát je vyskládejte tak, aby se trochu překrývaly. Na ně navrstvěte, co chcete – ideálně tak, aby to pokryjo nachos a ty moc nevykukovaly (ať se už dál shora nepečou). Já jsem dala nahoru krájená rajčata z konzervy (bez šťávy) osolená a očesnekovaná, nakrájenou jarní cibulku, nasekané olivy a nastrouhaný sýr (na foto je 250 g). Sýr doporučuji nejspíš čedar, pokud použijete eidam 30%, budete mít na konci spíše velké sloní ucho, než proužky roztaveného sýra, ale taky to sníte. Já bych dala i nakrájené naložené jalapenos, ale z bezpečnostních důvodů je jím k tomu samostatně jen na svojí porci. Zapečete na 180 stupňů cca 15 minut. Pokud zvolíte hezký pekáč, tak jste si ušetřili práci se servírovací mísou a budete to mít v teple. Nikdo netvrdí, že to musíte sníst sami, je to cool party jídlo.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *