Když potřebujete rozdělit plech na různé sekce, nebo zmenšit velikost plechu
Tohle není tak úplně recept, ale s variací tady tohoto jsem se už dostala do Apetitu jako tip čtenáře 😀 Akorát si nepamatuji, kdy to bylo – někdy tak 2012 😀
Základem je to, že tvoříte jídlo tak podobné, že nevadí, když někde trošinku proteče, nebo se může lehce potkat. Je to minimální rozsah, ale nehodí se pro alergiky, nebo vaření veganského a masového pokrmu.
Prostě vezmete alobal, poskládáte ho, jak potřebujete, a vložíte do plechu. Počítejte, že od alobalu by se to nemuselo vždycky zcela oddělit, takže alobal buď pomazat máslem/Alsanem, nebo s tím počítat.
Tento typ jsem použila na šunkofleky, kdy jedna sekce byla klasická s uzeným, jedna dětská bez soli a jen se zeleninou a špetkou sýra, a jedna byla klasická a místo uzeného opečené uzené tofu. Typické vhodné použití tohohle triku.
Další varianta, kterou jsem už dlouho nepoužila, je taková, že potřebujete plech zmenšit. Ideální je samozřejmě mít malý plech, pokud byste to potřebovali často, ale pokud to nejde jinak, tak….uděláte to podobně, ale do alobalové zarážky přidáte nějaké „těžítko“. Fungují různá těžítka na steaky, extra umyté kameny, nebo….dokonce suché rohlíky na strouhanku 🙂 Samozřejmě rohlík pak už nepoužijete, ale je to prostě nouzové řešení, tak co byste chtěli. A mě to tehdy fungovalo právě s rohlíkem.