Bezlepkové · Dárkové recepty · Letní · Ostatní · Pro děti · Rychlé a snadné · Sladké nepečené

JOGURTOVÉ ŽELATINOVÉ BONBONKY (PRO DĚTI)

Žádný cukr a jemná jogurtová chuť

Když si udělám nějaký desert, snažím se udělat i dětskou variantu. Když jsem tedy dělala nějaký želatinový desert, byla k tomu i dětská varianta.

Když jsem se zamýšlela, od kdy děti mohou takové bonbonky a pokud si odmyslím, že želatina je z prášku, tak podle mne již od 8. měsíce, protože bílý jogurt mohou od 8. měsíce a maso již od 6.měsíce. A želatina je součástí šlach, kůží, kostí….je to tedy pro mne maso. No a vzhledem k tomu, že synkovi je 14 měsíců, tak se opravdu nebojím mu tohle dávat 😀

Moje oblíbená želatina – jediné, co mne na želatině vždycky rozčiluje je to, jak lepí. Ale to je želatina 🙂 Samozřejmě vychlazená nelepí, ale pokud se jí budete dotýkat rukama, nebo třeba umývat nádobí horkou vodou, můžete si toho všimnout.

JOGURTOVÉ ŽELATINOVÉ BONBONKY PRO DĚTI

P: 1 x želatina, 100 ml vody, 300 ml bílého jogurtu (to je téměř 400 g)

PP: Želatinu nasypte do horké vody.

Želatinu rozmíchejte.

Želatinu zahřívejte, nevařte.

Do rozpuštěné želatiny přidejte jogurt

Rozmíchejte

Formičky si dejte na nějakou pevnou podložku, ať se vám s nimi pak lépe manipuluje. Formičky naplňte směsí.

Dejte vychladit do lednice – hodinka bude určitě stačit.

Vyndejte z formiček. Pokud se vám to nedaří rovnou, tak vezměte například pánev (nebo jinou mělkou nádobu, do které se vejde příslušná formička) a dejte do ní vroucí vodu. Na chvilku (10-15 vteřín asi) ponořte tak, aby to ale bylo jen kolem formičky a nezkontaktovala se voda s bonbonky. Pak to půjde krásně vyndat. Ale nenechávejte to tam dlouho, protože tenhle trik vlastně funguje na tom principu, že si rozpustíte tu želatinu úplně zvnějšku každého bonbonku, čímž se to uvolní.

Nabídněte dětem 🙂

Želatinové bonbonky uchovávejte v lednici a je potřeba je sníst tak maximálně do 2 dnů (dětem bych to později už nenabídla). Jojo, krátká trvanlivost, daň za absenci konzervantů.

Co na to říkal můj potomek? No…vždycky jeden sní a druhý strká do pusy mě 😀 Takže to asi není jeho nejoblíbenější jídlo. Ale jako všechno tohoto typu je to otázka preferencí a mě se to moc líbí. Budu to nabízet samozřejmě opakovaně. A kdybych to udělala třeba s ovocnou/zeleninovou/mix šťávou, tak by se po tom určitě hnal jako divoch. Jo a kamarádka si tam přidala lyofilizované maliny a prý to chutnalo jako panna cota s lesním ovocem. To mne inspirovalo, takže jsem to zkusila taky.

Do směsi želatiny a jogurtu prostě přidáme cca hrst podrcených lyofilizovaných malin, nebo jahod.

Promícháme

Standardně dáme do formiček a postupujeme stejně včetně snězení 😀

P.S. vzhledem k nízkému množství surovin jsem recept neoptimalizovala pro nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *