Hybrid mezi banánovým chlebem a makovou bábovkou je voňavý a šťavnatý.
Kamarádka mi pravidelně podstrkává recepty s mákem. A já jsem za to moc ráda. Tentokrát bábovka. A já jsem až při čtení receptu překvapeně zjistila, že je veganská a jsou v ní banány. Rozhodně nic, co by vadilo.
Bábovka je vlhká, takže dřív podléhá zkáze, než suché bábovky. Myslete na to. Platí to obecně u všech buchet.
MAKOVÁ BÁBOVKA S BANÁNY
P: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek máku, 1/3 hrnku cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 2 banány, cca 300 ml vody, něco na vymazání formy (máslo, kokosový olej…) a polohrubá mouka na vysypání formy
PP: Mák umelte (můj mlýnek). V jedné míse smíchejte mák, mouku, cukr a prášek do pečiva. V mixéru (můj mixér) smixujte olej, banány a vodu.
Do sypkých ingrediencí přidejte tekuté a promíchejte. Nalijte do bábovkové formy (moje forma) vymazané a vysypané polohrubou moukou.
Pečte 40-50 minut na 175 stupňů. Po chvilce vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Na řezu krása, úžasně voní, je jednoduchá. A mně učarovalo mixování banánu s olejem a vodou 😀
Jestli to můžete udělat i do koláčové formy, nebo do pekáčku? No jasně! Zvlášť, když se vám (jako mě) občas nechce vymazávat forma a máte doma nějakou silikonovou 😀
P.S. Taky vás trápí „mě“ a „mně“? Už jsem dostala dobrý tip, jak se neplést, když se mi nechce přemýšlet o pádech, ale stejně to každou chvíli napíšu špatně. Ach jo 🙂
Dobry den, kolika ml hrnek na to pouzivate? Pri hrnku 300ml je je 300ml vody hodne tekuta babovka. Dekuji moc
Dobrý den, používám 250 ml. Děkuji, to je dobrý dotaz