Hybrid mezi banánovým chlebem a makovou bábovkou je voňavý a šťavnatý.

Kamarádka mi pravidelně podstrkává recepty s mákem. A já jsem za to moc ráda. Tentokrát bábovka. A já jsem až při čtení receptu překvapeně zjistila, že je veganská a jsou v ní banány. Rozhodně nic, co by vadilo.
Bábovka je vlhká, takže dřív podléhá zkáze, než suché bábovky. Myslete na to. Platí to obecně u všech buchet.
MAKOVÁ BÁBOVKA S BANÁNY
P: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek máku, 1/3 hrnku cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 2 banány, cca 300 ml vody, něco na vymazání formy (máslo, kokosový olej…) a polohrubá mouka na vysypání formy
PP: Mák umelte (můj mlýnek). V jedné míse smíchejte mák, mouku, cukr a prášek do pečiva. V mixéru (můj mixér) smixujte olej, banány a vodu.

Do sypkých ingrediencí přidejte tekuté a promíchejte. Nalijte do bábovkové formy (moje forma) vymazané a vysypané polohrubou moukou.

Pečte 40-50 minut na 175 stupňů. Po chvilce vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Na řezu krása, úžasně voní, je jednoduchá. A mně učarovalo mixování banánu s olejem a vodou

Jestli to můžete udělat i do koláčové formy, nebo do pekáčku? No jasně! Zvlášť, když se vám (jako mě) občas nechce vymazávat forma a máte doma nějakou silikonovou

P.S. Taky vás trápí „mě“ a „mně“? Už jsem dostala dobrý tip, jak se neplést, když se mi nechce přemýšlet o pádech, ale stejně to každou chvíli napíšu špatně. Ach jo
Dobry den, kolika ml hrnek na to pouzivate? Pri hrnku 300ml je je 300ml vody hodne tekuta babovka. Dekuji moc
Dobrý den, používám 250 ml. Děkuji, to je dobrý dotaz