Bezlaktózové · Sladké a pečení · Vegan

MAKOVÁ BÁBOVKA S BANÁNY

Hybrid mezi banánovým chlebem a makovou bábovkou je voňavý a šťavnatý.

Kamarádka mi pravidelně podstrkává recepty s mákem. A já jsem za to moc ráda. Tentokrát bábovka. A já jsem až při čtení receptu překvapeně zjistila, že je veganská a jsou v ní banány. Rozhodně nic, co by vadilo.

Bábovka je vlhká, takže dřív podléhá zkáze, než suché bábovky. Myslete na to. Platí to obecně u všech buchet.

MAKOVÁ BÁBOVKA S BANÁNY

P: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek máku, 1/3 hrnku cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 2 banány, cca 300 ml vody, něco na vymazání formy (máslo, kokosový olej…) a polohrubá mouka na vysypání formy

PP: Mák umelte (můj mlýnek). V jedné míse smíchejte mák, mouku, cukr a prášek do pečiva. V mixéru (můj mixér) smixujte olej, banány a vodu.

Do sypkých ingrediencí přidejte tekuté a promíchejte. Nalijte do bábovkové formy (moje forma) vymazané a vysypané polohrubou moukou.

Nezapomeňte si u pečení udělat pohodu – zde Prosecco z Lidlu

Pečte 40-50 minut na 175 stupňů. Po chvilce vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

Na řezu krása, úžasně voní, je jednoduchá. A mně učarovalo mixování banánu s olejem a vodou 😀

P.S. Taky vás trápí „mě“ a „mně“? Už jsem dostala dobrý tip, jak se neplést, když se mi nechce přemýšlet o pádech, ale stejně to každou chvíli napíšu špatně. Ach jo 🙂

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *