Sladké pečené

MON CHERI COP

Portské, třešně a čokoláda – mňam!

Neodolala jsem nádherným třešním a pak ještě téhle buchtě. Oproti původnímu receptu teď ubírám trochu čokolády a cukru, ale jako…mňam! Ve chvíli, kdy jsem si vedle sebe nachystala portské, třešně a čokoládu, objevila se vůně Mon Cheri….tak si dejte.

MON CHERI COP

Potřeby:

  • 450 g polohrubé mouky + na vyválení
  • sáček sušeného droždí
  • 50 g cukru (hnědy/třtinový dělá karamelovitější chuť)
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 185 ml vlažného mléka (jakékoliv chcete)
  • 150 g rozpuštěného nikoliv horkého másla
  • 220 g vypeckovaných a trochu nakrájených třešní
  • 2 lžíce portského vína
  • 150 g nasekané čokolády na vaření

Postup: Smícháme mouku, droždí, cukr a sůl v robotu s hnětacím hákem (v míse).

Když rozpustíte máslo a nalijete do studeného mléka, budete mít nejspíš teplotu akorát 🙂

Přidáme vejce, mléko a máslo a necháme těsto propracovat robotem dohladka (nebo ručně vařečkou šupito presto).

Zakryjeme a necháme 1-2 hodiny kynout na teplém místě. Těsto má v sobě hodně másla, takže je možné, že vám opravdu bude kynout 2 hodiny.

Vypeckování třešní rovnou na váhu. A pak trochu nasekat na prkýnku.

Příprava čokolády.

Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a rozválíme na obdélník.

Obdélník posypeme čokoládou, třešněmi a pokapeme portským. Portského je trocha, neteče to.

Zarolujeme jako roládu. Netřeba pevně.

Na jednom konci necháme spojené a podélně rozřízneme.

Poloviny překládejte na střídačku přes sebe a otočte si je u toho náplní nahoru, těstem dolů. Nevypadává to tak moc, jak byste řekli (viz fotka).

Přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Naházejte na to kousky, které vypadly.

Pečte na 170 stupňů v troubě cca 45-50 minut.

Nechte vychladnout a dejte si! Je to opravdu krása – při pečení i při jídle.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *