Sladké a pečení

MON CHERI COP

Neodolala jsem nádherným třešním a pak ještě téhle buchtě. Oproti původnímu receptu teď ubírám trochu čokolády a cukru, ale jako…mňam! Ve chvíli, kdy jsem si vedle sebe nachystala portské, třešně a čokoládu, objevila se vůně Mon Cheri….tak si dejte.

Mon Cheri cop

P: 450 g polohrubé mouky, sáček sušeného droždí, 50 g třtinového cukru, špetka soli, 2 vejce, 185 ml vlažného mléka (já dala sojové), 150 g rozpuštěného nikoliv horkého másla, 220 g vypeckovaných a případně trochu nakrájených třešní (jsou-li velké), 2 lžíce portského vína, 150 g nasekané čokolády na vaření

PP: Smícháme mouku, droždí, cukr a sůl v robotu s hnětacím hákem (v míse). Přidáme vejce, mléko a máslo a necháme těsto propracovat robotem dohladka (nebo ručně vařečkou šupito presto). Zakryjeme a necháme hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a rozválíme na obdélník. Obdélník posypeme čokoládou, třešněmi a pokapeme portským. Portského je trocha, neteče to. Zarolujeme jako roládu. Na jednom konci necháme spojené a podélně rozřízneme. Poloviny překládejte na střídačku přes sebe a otočte si je u toho náplní nahoru, těstem dolů. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem, pečte na 160-180 stupňů v troubě cca 50 minut.

P.S. neměla jsem vejce, tak jsem dala místo nich lžíci kukuřičného škrobu a fungovalo to skvěle, ale pssssst

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *