Bezlaktózové · Maso · Slané a pečení

NÁDIVKA S KUŘECÍM MASEM

Zapečené kuřecí maso v nádivce….krásné a příjemné jídlo.

Znáte velikonoční nádivku? Někdo říká hlavička. Já říkám nádivka. A nemám žádný problém ji upéct třeba…i na podzim. Ona se samozřejmě hodí dobře na jaro, protože do ní můžete dát čerstvé mladé kopřivy a jiné podobné zelené lupení, což se na podzim shání trochu hůř.

Nedělám ji úplně přesně podle receptu, spíš….tak nějak od oka. Tak snad to zvládnete. Kdybych nevěděla, jaké míry použít, asi bych šla podle receptu Kluků v akci, nebo z Apetitu, ale já nedávám nic uzeného.

Můžete recept samozřejmě udělat i bez dušeného kuřecího uprostřed. A pak podávat jako hlavní chod, nebo jako přílohu.

NÁDIVKA S KUŘECÍM MASEM

P: rohlíky (já jich na pekáč použila asi 8-10), (bezlaktozové) mléko (kdo ví, asi půl litru), 2 vejce, listová petržel/mladé kopřivy, cibule, kuřecí prsa (i když by byly lepší spodní kuřecí stehna), sůl, pepř, česnek, olej, sádlo na vymazání pekáče,

PP: Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli nadrobno. Na to přidejte kousky kuřecího masa. Opečte. Zalijte vodou – spíš méně, budeme jen dusit a na konci to chceme vlastně bez vody. Dá se to zcedit, ale lépe dát méně vody, aby chuť zůstávala u kuřete a nevycedili jsme si ji pryč. Osolte, opepřete, duste třeba tak 20-30 minut.

Vymažte si sádlem zapékací formu, nebo pekáč. Rohlíky natrhejte na kusy a namočte do mléka. Rukama rohlíky vyždímejte a dejte do nějaké mísy. Přidejte nasekanou petržel a prolisovaný česnek, promíchejte. Z taktovýchto rohlíků vyskládejte spodní patro. Na to dejte podušené kuřecí. Na to opět patro rohlíků. Vyskládaný pekáč zalijte zbytkem mléka s rozmíchanými vejci.

Pečte cca na 175 stupňů…kdo ví, asi půl hodiny 😀

Tentokrát je můj recept méně přesný, ale je jednoduchý. Takže věřím, že ho zdárně dokonáte.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *