Bezlaktózové · Bezlepkové · Maso

POŠÍROVANÉ KUŘE

Jednoduchá, dietní a chutná úprava pro kuřecí prsa

Už jsem vám ukazovala, jak jsem pošírovala lososa. A druhá obvyklá varianta s masem je pošírované kuřecí prso. Protože nevím jak vy, ale já kuřecí prsa z pečeného kuřete nemám ráda, protože jsou na mne suchá. A chci-li zpracovat celé kuře, rozhodně použiju prsa zvlášť.

Pokud budete hledat na internetu a třeba v angličtině, hledejte jako „poached chicken brest/how to poach chicken brest“. Já jsem se inspirovala třeba tady. Možností najdete hodně, ale některým jsem nevěřila, že by to opravdu bylo uvařené. Rozhodně bych nejedla syrové kuře, protože to je nebezpečné. Obecná poučka: Pokud nakrojíte vaše „dovařené“ kuřecí prso a vytéká z něj růžová šťáva, musíte ho ještě vařit, není bezpečné. Štávy vytékající z hotového kuřecího masa jsou čiré! Přesné to samozřejmě bude s teploměrem, ale ten já doma nemám.

Jsou důležité i váhy a objemy, abyste maso nepřevařili, nebo nedovařili.

POŠÍROVANÁ KUŘECÍ PRSA

P: kuřecí prsa (já měla 2 ks o váze cca 250 g jedno, celkem cca 500 g), 1 l vody, citronové plátky (já měla jen zbytek citronové šťávy), tymián, bobkový list, 2 stroužky česneku (ten jsem nedala), hrnec s poklicí

PP: Do hrnce dejte 1 l vody a citronové plátky, tymián/bobkový list/česnek dle preferencí. Přiveďte k varu.

Do vroucí vody vložte kuřecí prsa. Zakryjte poklicí. Přiveďte znovu k varu. Až se voda vaří, vypněte sporák. Nechte kuřecí prsa 45 minut odpočívat pod poklicí.

Po 45 minutách je maso hotové. Před servírováním doporučuji zkontrolovat, jestli opravdu hotové jsou. Každopádně při dodržení návodu dostanete takové šťavnaté a „propečené“ maso.

Opravdu je propečené, jen bylo málo světla na focení.

K čemu se dá použít kuřecí prso? Tak to už asi napovídat nemusím. Já jsem ho zrovna použila ke špenátu a bramborám, ale jinak třeba do salátu, do buddha bowl, do sendviče….

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *