Bezlaktózové · Bezlepkové · Jarní a velikonoční · Letní · Maso · Rychlé a snadné

POŠÍROVANÝ LOSOS

Jednoduchá, rychlá a dietní příprava lososa.

Vždycky jsem měla z pošírování trochu děs. Že to nedovařím, nebo tak něco. No, ale teď jsem se rozhodla to zlomit, protože dieta bez tuku se může hodit.

Na pošírování lososa jsem se inspirovala na internetu, i když obecně jsem princip znala, a pak jsem se do toho pustila.

POŠÍROVANÝ LOSOS

P: filet z lososa bez kostí a s kůží (měla jsem na pokusy 2 – o váze 250 g a 300 g), plátky citronu, sůl, může být např. tymián + fenykl + jarní cibulka v různých kombinacích, dle preferencí olivový olej/máslo/nic, pánev s poklicí

PP: Do pánve (když použijete hrnec, bude se vám to špatně vyndávat a potrháte si filet….testováno za vás) dejte citronové plátky a pak dle volby tymián, fenyklovou nať, tymián…co rádi.

Nahoru na podklad dejte osolený lososí filet. Můžete pokapat olivovým olejem, nebo poklást máslem, nebo nechat jen tak.

Nalijte vodu (pro zrychlení horkou z konvice) těsně na hranici lososí kůže. Zakryjte poklicí a přiveďte k varu. Držte na mírném varu (trochu to bublá a jde pára) a od chvíle, kdy voda vaří počítejte čas.

Když budete vařit 7 minut, budete mít přibližně tento výsledek (vnitřek ještě dorůžova, méně tepelně upravený).

Pokud budete vařit 10 minut, budete mít filet kompletně upravený.

No a máte hotovo. Můžete ho použít jakkoliv budete chtít….. vyrobit něco jako buddha bowl, nebo si k tomu dát brambory, zeleninu v páře a nějakou omáčku, nebo třeba dát na lučinovou pomazánku na chleba…

Jsem moc ráda, že jsem se do pošírování pustila. Je to fakt super a zbytečně jsem se toho obávala.

Nakonec jsem zkusila také pošírovat kuře a opět se dobře dařilo.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *