Jak se mi líbilo v těstovinovém bistru?
Obecně musím říct, že moc nejsem na těstoviny v restauraci. Má to pro mne totiž obvykle dvě špatné varianty.
1) moc uvařené těstoviny,
2) al dente těstoviny, které jsou na mne moc tvrdé.
Takže si v restauraci obvykle těstoviny nedávám. Výjimku jsem udělala třeba v Castellana trattoria, kde ale zase neočekáváte nic než dokonalost. Tam si rozhodně těstoviny dám ráda (Novobranská 4 Brno, https://castellana.cz/ ).
Když jsem se tedy zastavila v Pasta di Gusto na Masarykové 34, vlastně mne to překvapilo, kam to lezu 😀 V nabídce mají těstoviny, polévky, nějaký desert, kávu, nealko…nic velkého. Působilo to, že tam moc lidí nechodí, protože jinak by byla asi vitrína s deserty (a potenciálně obloženými bagetami dle cedulky) plnější. Mají ještě provozovnu v Campus Square, tak třeba se to postupně rozroste a budou mít víc zákazníků tzn. i plnější vitrínu.
http://www.pastadigusto.cz/
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/01/20200116_151230-1024x576.jpg)
Systém je v tom takový, že si vyberete druh těstovin (spaghetti, fusilli, gnocchi, bezlepkové…) a k tomu omáčku (Bolognese, à la Carbonara, Pollo con pesto di spinaci, Arrabbiata, Aglio olio e peperoncino con pomodori secchi, Pesto Siciliano & Flank Steak… http://www.pastadigusto.cz/pasta/ ). Když budete chtít, dají vám nahoru Grana Padano. Já jsem si zvolila spaghetti Bolognese posypané Grana Padano za 125 Kč celkem.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/01/20200116_151344-1024x576.jpg)
Porce mi přišla nejdřív malá, ale spíš to bylo použitým nádobím, protože jsem se normálně najedla. Bylo to bolognese z mletého masa, což už se dnes bere jako usazená tradiční forma. Ve skutečnosti tradičnější je dlouze vařené maso, které se pak natrhá vidličkou – logicky…hospodyně dřív běžně neměly mlýnek, sotva že měly to maso (můžete nakouknout třeba na králičí bolognese od Jamieho Olivera v 3.díle Jamies Great Britain, pokud se k tomu někde dostanete). Co mne tady příjemně překvapilo, tak těstoviny byly uvařené opravdu skvěle – nebylo to tvrdé al dente, ale příjemné al dente. Takže můžu říct, že se sem nebudu bát jít znovu. Opravdu příjemné překvapení + omáčka byla taky fajn. Cenově to asi odpovídá tomu, že to bylo dobré a je to na Masarykové 🙂
Trochu mne mrzí, že mají jen vysoké barové židle, mě se na nich špatně sedí. No a obsluha se taky tvářila, že tam tak nějak spíš zavazím, i když se nakonec vcelku pěkně zeptala, jestli chutnalo. I přes nějaké drobné dekorace a snahu o květiny to tam nepůsobí nijak útulně. Na druhou stranu, je to bistro…tam se nepředpokládá, že by zákazník dlouze vysedával. Škoda, že nemají trochu hezčí příbory. A existují i lépe vypadající tácy. Na druhou stranu, pokud bych přišla a byla tam opravdu příjemná obsluha, asi bych se v příborech a tácu ani nerýpala.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/01/61277154_1720489408053393_8808668188234481664_n.jpg)
Kolem a dokola bráno – velmi příjemné překvapení. Zajít tam na rychlý oběd, proč ne.