Zjednodušená verze quiche, když zrovna spěcháte
Není to propracované jako quiche lorraine. Není to vysoké jako skoro jakýkoliv jiný quiche. Ale na druhou stranu…je to moc dobrý, rychlý…krásný koláč s náplní, co upečete večer předem. Jo, proč ne. A quiche je z francouzštiny, čtěte to „kiš“.
Pekla jsem v keramické formě z Ikea, která má průměr 32 cm. Pokud vezmete menší, samozřejmě bude vyšší.
SKORO QUICHE, NEBO TAKÉ SÝROVÝ KOLÁČ
Potřeby:
- cca 250 g hotového křehkého těsta na koláč (např. rozválený na pečícím papíru od Wewalka)
- 250 g žampionů
- 100 g slaniny
- 3 cibule
- sůl
- pepř
- 3 vejce
- 200 ml (bezlaktozové) smetany
- 150 g strouhaného sýra (hodí se gruyere, ale já jsem dala goudu)
Postup: Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Rozválené těsto bez pečícího papíru dejte do tak velké kulaté koláčové formy, aby byly vyložené i okraje. Propíchejte vidličkou.
Těsto ve formě dejte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů 10 minut.
Opečte v pánvi nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony. Ideálně odděleně. No, ale šlo by to i dohromady 🙂 Mě to vyhovovalo postupně, protože jsem mezitím dělala ještě něco dalšího.
Opečené ingredience rozprostřete na předpečené těsto.
Ve smetane rozšlehejte vejce, osolte, opepřete.
Nalijte smetanu s vejci na opečenosti ve formě a posypte sýrem.
Vložte do trouby a pečte 20-25 minut na 180 stupňů.
Nechte vychladnout aspoň trochu. Jezte teplé, nebo studené, nebo ohřáté.
Tenhle koláč nebyl vysoký jako quiche bývají, ale…mě se to zrovna nějak líbilo.