Zjednodušená verze quiche, když zrovna spěcháte
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0004-1-1024x576.jpg)
Není to propracované jako quiche lorraine. Není to vysoké jako skoro jakýkoliv jiný quiche. Ale na druhou stranu…je to moc dobrý, rychlý…krásný koláč s náplní, co upečete večer předem. Jo, proč ne. A quiche je z francouzštiny, čtěte to „kiš“.
Pekla jsem v keramické formě z Ikea, která má průměr 32 cm. Pokud vezmete menší, samozřejmě bude vyšší.
SKORO QUICHE, NEBO TAKÉ SÝROVÝ KOLÁČ
Potřeby:
- cca 250 g hotového křehkého těsta na koláč (např. rozválený na pečícím papíru od Wewalka)
- 250 g žampionů
- 100 g slaniny
- 3 cibule
- sůl
- pepř
- 3 vejce
- 200 ml (bezlaktozové) smetany
- 150 g strouhaného sýra (hodí se gruyere, ale já jsem dala goudu)
Postup: Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Rozválené těsto bez pečícího papíru dejte do tak velké kulaté koláčové formy, aby byly vyložené i okraje. Propíchejte vidličkou.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0002-1024x735.jpg)
Těsto ve formě dejte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů 10 minut.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0005-1-1024x576.jpg)
Opečte v pánvi nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony. Ideálně odděleně. No, ale šlo by to i dohromady 🙂 Mě to vyhovovalo postupně, protože jsem mezitím dělala ještě něco dalšího.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0003-2-1024x576.jpg)
Opečené ingredience rozprostřete na předpečené těsto.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0007-2-1024x576.jpg)
Ve smetane rozšlehejte vejce, osolte, opepřete.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0008-1-1024x576.jpg)
Nalijte smetanu s vejci na opečenosti ve formě a posypte sýrem.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0009-3-1024x576.jpg)
Vložte do trouby a pečte 20-25 minut na 180 stupňů.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0011-2-1024x576.jpg)
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0012-3-1024x576.jpg)
Nechte vychladnout aspoň trochu. Jezte teplé, nebo studené, nebo ohřáté.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0002-2-1024x576.jpg)
Tenhle koláč nebyl vysoký jako quiche bývají, ale…mě se to zrovna nějak líbilo.