Bezmasé a málomasé · Jarní a velikonoční · Slané a pečení

SKORO QUICHE, NEBO TAKÉ SÝROVÝ KOLÁČ

Zjednodušená verze quiche, když zrovna spěcháte

Není to propracované jako quiche lorraine. Není to vysoké jako skoro jakýkoliv jiný quiche. Ale na druhou stranu…je to moc dobrý, rychlý…krásný koláč s náplní, co upečete večer předem. Jo, proč ne. A quiche je z francouzštiny, čtěte to „kiš“.

Pekla jsem v keramické formě z Ikea, která má průměr 32 cm. Pokud vezmete menší, samozřejmě bude vyšší.

SKORO QUICHE, NEBO TAKÉ SÝROVÝ KOLÁČ

Potřeby:

  • cca 250 g hotového křehkého těsta na koláč (např. rozválený na pečícím papíru od Wewalka)
  • 250 g žampionů
  • 100 g slaniny
  • 3 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 3 vejce
  • 200 ml (bezlaktozové) smetany
  • 150 g strouhaného sýra (hodí se gruyere, ale já jsem dala goudu)

Postup: Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Rozválené těsto bez pečícího papíru dejte do tak velké kulaté koláčové formy, aby byly vyložené i okraje. Propíchejte vidličkou.

Těsto ve formě dejte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů 10 minut.

Opečte v pánvi nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony. Ideálně odděleně. No, ale šlo by to i dohromady 🙂 Mě to vyhovovalo postupně, protože jsem mezitím dělala ještě něco dalšího.

Opečené ingredience rozprostřete na předpečené těsto.

Ve smetane rozšlehejte vejce, osolte, opepřete.

Nalijte smetanu s vejci na opečenosti ve formě a posypte sýrem.

Vložte do trouby a pečte 20-25 minut na 180 stupňů.

Nechte vychladnout aspoň trochu. Jezte teplé, nebo studené, nebo ohřáté.

Tenhle koláč nebyl vysoký jako quiche bývají, ale…mě se to zrovna nějak líbilo.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *