Bezlaktózové · Letní · Pro děti · Sladké pečené · Vegan

SUŠENKY S MALINAMI A ČOKOLÁDOU

Jsou to spíš „mokřenky“, protože vůbec nejsou suché a jsou skvělé

Moje oblíbená vlogerka a blogerka a tak vůbec – MaruškaVeg zveřejnila recept na malinové sušenky s čokoládou. Přišlo mi to nemožné, že by to fungovalo a…právě proto jsem to musela zkusit 😀

Podle naší domácí formulace z toho nevyšly „sušenky“, ale „mokřenky“, což je ale naprosto správně. A koneckonců to i Maruška říkala, že jsou uvnitř vláčné. Velká mňamka!

Ale přiznám se, že jsem měla velkou skepsi a přesvědčilo mě jen to, že jsem zrovna měla doma spoustu domácích malin, takže jsem měla všechny ingredience po ruce. Příště ten recept naopak budu vyhledávat.

Maruška jako autorka receptu vaří vegansky. Já to tak nutně nedodržuji, takže vím, že recept funguje na všechny varianty. Takže super! To mám nejradši.

A klidně si pusťte krátké originální video. Je fajn.

SUŠENKY S MALINAMI A ČOKOLÁDOU

12 kousků velikosti cookies

Potřeby:

  • 250 g hladké mouky (ideálně špaldová, pak možná budete mít těsto hustší)
  • 80 g třtinového cukru (já používám hnědý cukr)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena)
  • 1 lžička prášku do pečiva (půl pytlíčku)
  • trocha vanilky (mleté, nebo vanilkové pasty)
  • špetka soli
  • 120 g změklého tuku (máslo, Alsan…v originále byl margarín, to nemám důvěru na pečení použít)
  • 70 ml mléka (klasické, bezlaktozové, kešu, mandlové….)
  • 100 g čerstvých malin
  • 50 g čokolády dovnitř (určitě můžete použít i malé čokoládové pecičky, ušetříte si sekání čokolády)
  • 20 g čokolády nahoru (určitě můžete použít i malé čokoládové pecičky, ušetříte si sekání čokolády)
  • papír na pečení

Postup:

Předehřejte troubu na 170 stupňů.

Smíchejte v míse (já rovnou v robotové hnětacím hákem) sypké ingredience – mouku, cukr, škrob, prášek do pečiva, sůl, suchou vanilku.

Přidejte změklý tuk a mléko.

Zpracujte na skoro spojené těsto – já jen zapnu robot s hnětacím hákem, ale určitě můžete ručně.

Nasekejte si čokoládu – nezapomeňte si dát tu trochu bokem nahoru.

Maliny a čokoládu přidejte k těstu.

Propracujte těsto s ochucovadly. Není cílem, aby byly maliny rozmělněné, takže jsem to nechala hákem jen párkrát projet.

Rozdělte těsto na 12 podobně velkých kousků.

Vyložte si plech pečícím papírem a na to rozložte kousky těsta.

Těsto trochu rozplácněte do sušenkového tvaru.

Nasypte na to trochu extra čokolády.

Pečte cca 20-25 minut na 170 °C.

Vyšlo mi to na dva plechy, takže jsem pekla dvakrát po sobě – moje trouba dva zaráz spolehlivě neupeče.

Hotové sušenky nechte vychladnout. Tady ty jsem nechala klidně chladnout na plechu.

Já jsem je skladovala první den na lince, ale pak jsem je dala raději do lednice. Třetí den nevím, to už byly snězené 😀

Byly opravdu úžasné, těším se na ně znovu.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *