Bábovkou s více vrstvami vždycky zamachrujete.
Tahle bábovka je jednoduchá, šťavnatá a tudíž poněkud luxusní záležitost. Rozhodně doporučuji! Pro někoho může být výhodou, že je bezvaječná.
TROJBAREVNÁ TVAROHOVÁ BÁBOVKA
P těsto: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 120 g rozpuštěného másla, 2 lžičky prášku do pečiva, 300 ml mléka + 1-2 lžíce kakaového prášku 2 lžíce mléka
P tvarohová vrstva: 250 g tvarohu, 100 ml smetany nebo mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti
P: čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot (já použila kompot, stačila 1 plechovka/sklenice)
PP: Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným smícháním všech surovin. Potom těsto opět smícháním všech surovin kromě kakaa a 2 lžic mléka. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce mléka.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí.
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout (je v ní tvaroh, ten by teplý mohl vytéct), až potom vyklopíme.
Jak vypadá na řezu? Neodolatelně…
Kdybych chtěla dělat věci jako třeba machrovat před tchýní, nebo oslňovat návštěvu, tak bych ji upekla. A nebo vám prostě může chutnat a upečete ji „jen tak“, což bych vám jako motivaci doporučila spíš 😀
Můj zdroj receptu byl odsud
http://www.mamincinyrecepty.cz/sladke-babovky/vrstvena-babovka-s-tvarohem