Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Jarní a velikonoční · Letní · Ostatní · Pro děti · Rychlé a snadné

VAJEČNÝ SENDVIČ

Plněný sendvič ve stylu chleba ve vajíčka…dokonalost za pár korun a rychle na stole

Tohle je recept mých snů. Jak jsem uviděla tohle video na FCB u mého kamaráda, už jsem propadla. Nicméně nějak dlouho mi trvalo to vyzkoušet, protože jsem získala pocit, že je to složité. Mentální poznámka – jen proto, že se to překládá, tak to není složité. Naopak je to jednoduché jako facka. A pokud by vám cokoliv nebylo jasné, tak se na to video prostě podívejte a hotovo. Jeden z mála receptů, který podle videa opravdu uděláte 😀

Pokud máte rádi opečánky (někdo tomu z mě neznámých důvodů říká chleba ve vajíčku, nebo smaženky…já to nesmažím, ale opékám na minimálním množství tuku), tak tohle je recept prostě přímo pro vás. A opečánky jsou moje guilty pleasure odmalička. Sorry jako 😀 Když může/mohl mít Martin Kuciel (alias pan Cuketka) Fidorku, tak já tohle.

Jakmile recept vyzkoušíte, budete si umět představit, že k základníu receptu něco přidáte. Například, že do vajíčka přidáte bylinky (čerstvé/sušené), nebo doprostřed dáte kečup, nebo smaženou slaninu. Rozhodně to existuje, ničeho se nebojte, experimentujte. Na internetu už to udělali třeba TADY nebo TADY nebo TADY.

Jeden sendvič je na menší oběd pro 1 osobu, takže spíš počítat 1,5-2 na osobu. Pokud doma nemáte nekonečné množství pánví, je tedy lepší to mít jako rychlé jídlo pro jednoho – dva lidi. Nesnažte se tím nakrmit větší společnost.

VAJEČNÝ SENDVIČ

P:

  • 2-3 vejce,
  • 2 plátky toastového chleba,
  • 1-2 plátky sýra,
  • sůl,
  • olej

Dle chuti experimentovat: čerstvou pažitku, sušené bylinky, opečenou slaninu, salám, kečup…

PP: Rozšlehejte 3 vejce v misce, trochu osolte.

Dejte rozpálit pánev, doporučuji nepřilnavou.

Pánev si vymažte olejem, jen ať se to dobře obrací.

Na rozpálenou pánev nalijte vejce.

Vemte vždycky plátek toastového chleba, namočte ho v tom vajíčku na pánvi a položte ho tam tou namočenou stranou nahoru. Udělejte to s oběma plátky.

Vajíčko nechte zatuhnout, ať jste schopní to obrátit, tady se na vajíčko naměkko nehraje.

Celou placku i s toasty obraťte. Pokud se něco natrhne, nezoufejte, ani se to nepozná.

Na placku dejte plátky sýra do místa, kde je jeden z toastů.

Teď přehrňte okraje vajíčka přečnívající přes toasty dovnitř a toasty sklapněte k sobě. Tím dostanete sýr doprostřed a sendvič máte složený.

Když si nevymažete suchou nepřilnavou pánev, tak se vám to bude taky blbě otáčet. Tak to udělejte 😀

Teď už toast jen cca 1 minutu opékejte do správné zlatavé barvy z obou stran, čímž se také prohřeje sýr do tekuté podoby.

Pokud potřebujete uspíšit proces a máte dvě pánve (a třeba jednu menší, i když to na fotce tak nevypadá), tak v tuto chvíli můžete toast přesunout na vedlejší pánev a na té hlavní/velké začít dělat další. A nebo můžete na menší pánvi dělat tzv. „baby toast“ jen z jednoho vejce a 1 plátku chleba rozděleného napůl. Pro malé jedlíky, nebo protože se vám chce.

Vyndejte a dejte si k tomu, co máte rádi (kečup, hořčici, jinou omáčku, čerstvou zeleninu, pivo, čaj…).

Nevím, jestli to je jídlo na první rande, protože jak sendvič jíte, tak máte všude provázky tekutého sýra. Ale tím jsem tomu možná udělala tu nejlepší reklamu 😀

P.S. vzhledem k nízkému množství surovin jsem recept neoptimalizovala pro nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *