Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Vegan

VYNIKAJÍCÍ NEMASOVÁ PAŠTIKA

Paštika, u které nikdo nepoznal, že není z masa…

Kromě toho, že jíst luštěniny je zdravé, tak je mi to sympatické třeba v létě (kupovat vnitřnosti se ve vedrech bojím). Já na klasickou paštiku nedám dopustit, ale to neznamená, že tohle není žůžo.

Original recept v angličtině a v dvojnásobné dávce, která je cca pro regiment https://www.bosh.tv/recipes/faux-gras…

ČOČKOVÁ POMAZÁNKA – PAŠTIKA

P: 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 stroužek česneku, 9 žampionů, 1 lžíce sekaného čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce sekaného čerstvého tymiánu, 1 lžíce sekané čerstvé šalvěje, 1 lžíce koňaku, 200 g doměkka uvařené francouzské čočky (puy), 75 g nasucho opražených vlašských ořechů, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce pyré z červené řepy (rozmixovaná uvařená červená řepa), (veganské) máslo, červený pepř na ozdobu

PP: Na lžíci oleje opéct nahrubo nakrájenou cibuli do průhledna. V druhé pánvi na oleji chviličku opéct nahrubo nasekaný česnek, přidat nakrájené žampiony a podusit. Do podušených žampionů přidat rozmarýn, tymián, šalvěj a koňak (lze vyvařit kvůli dětem).

Všechny ingredience dát do mixéru a mixovat tak dlouho, až je z toho hladká pasta. Já kombinovala tyčový mixér v míse a klasický sekací kuchyňský robot a zvládla jsem to, i když nemám výkonné. Jinak jsem přidala trochu koňaku navíc, trochu sojovky navíc. A dosolit a dopepřit dle chuti.

Rozdělit do mističek.

Nahoru zalít rozpuštěným máslem a já ráda posypu pár kuličkami červeného pepře, nebo dozdobím lístkem šalvěje. Čím lépe bude paštika upěchovaná v mističce (málo vzduchu) a čím lépe bude zalitá máslem (hladina jen máslo, nic nevykukuje), tím déle v lednici vydrží.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *