Jsem milovnice zázvoru, a tak mne celkem jednoduše nachytáte na cokoliv se zázvorem. A kombinace gumových medvídků a zázvoru, to je prostě úplně snová verze.

Není divu, že jsem se nachytala na produkt od Sonnentor – Želé medvídci štěstí. Veganský produkt v ceně bratru za 100 g za 60 Kč (jen tak pro rýpnutí…třeba méně sladké JOJO gumídky seženete 100 g cca za 28 Kč a méně). Cenu bych byla ochotná ignorovat (můj boj, ne jejich), jenže ouha…vůbec mi to nechutnalo, jak jsem doufala. Já mám totiž ráda štiplavou chuť a citrusovou vůni čerstvého zázvoru, nikoliv usazenou a zemitou chuť sušeného zázvoru. Navíc to jsou medvídci toho typu, kdy jsou hodně měkcí a to já taky nerada. Takže mě prostě nesedí sladcí jemní medvídci, co se trochu lepí na zuby…
https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/sladke-a-krupave/mlsani/zele-medvidci-stesti-se-zazvorem-bio-baleni

No a tak se opět dostalo na domácí verzi. Jak už víte, tak mě jak se dostane pod ruku želatina, tak se neznám. A vznikají kávoví medvídci, nebo mléční medvídci, nebo pomerančoví, či alkoholoví (ne ke všemu je recept a článek).
https://minniemalistka.cz/kavovi-zelatinovi-medvidci/
ZÁZVOROVÍ MEDVÍDCI
P: 100-170 g jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru (170 g je pro milovníky silného zázvoru, 100 g je pro smrtelníky), 250 ml pomerančového džusu, balení želatiny na 500 ml tekutiny (nepoužívejte želé, to neudrží), pokud chcete sladit, tak něco na oslazení
PP: Zázvor dejte do džusu, společně v hrnci trochu prohřejte a nechte 10 minut louhovat. Přeceďte přes jemné síto a nechte vykapat. Vylouhovanou tekutinu smíchejte s želatinou a připravte dle návodu. Připravenou nádobu vypláchněte studenou vodou (kvůli vyklápění – nevynechávejte!). Nalijte směs do nádoby dle preferencí, nechte v lednici ztuhnout. Vyklopte z nádoby. Hotové medvídky skladujte v lednici, vydrží jen několik dnů (prostě čerstvá želatina). Prý je to dobré na nachlazení, nebo na nevolnosti. Já nevím, mě to prostě chutná
Tvarování medvídků můžete udělat tak, že hmotu prostě nalijete do pružnější plastové nádoby, z které to pak budete umět vyndat (někdy pomůže trochu nahřát, jindy objet stěny stěrkou) a prostě to nakrájíte nožem na kousky.
Nebo můžete zkusit nějaké jiné legrácky a pořídit si silikonové formičky, z kterých se to dobře vyklápí. Můžete mít dokonce klasické medvídkotvary – já mám třeba tuhle viz odkaz, ale jsou dost titěrní. Bude fungovat víceméně jakákoliv silikonová, co se vám líbí. Najdete to v Lidlu, v Tescomě, na ebayi…. (hledejte „silicon mold tray“, dejte si free international shipping, přidejte buy it now, seskládejte od nejlevnějšího… a jen zírejte)
https://www.ebay.com/itm/2P-Silicone-Gummy-Bear-Chocolate-Mold-Candy-Maker-Ice-Tray-Jelly-Mould-50-Cavity/312667715778?epid=4005824241&hash=item48cc72b8c2:g:MbcAAOSwPmVcHFuT
Když přenáším silikonové formičky naplněné něčím tekutým, předem si v lednici vymyslím, kam je dám. A také do nich nalévám, až je mám podložené něčím tvrdým, aby se mi to pak neohnulo a nevylilo. Používám prkýnka, víčka od plastových krabiček…

Stejný recept funguje i s agarem.
Inspiraci jsem dostala z nějakého takového videa
https://www.youtube.com/watch?v=BHiUln6v1GQ
Dáte si medvídky se zázvorem, nebo…dokonce jen medvídky z
pomerančového džusu? Nebo z džusu s trochou vodky?