Bezlaktózové · Bezlepkové · Dárkové recepty · Jídlo · Rychlé a snadné · Sladké nepečené · Zimní a vánoční

ZÁZVOROVÍ MEDVÍDCI

Jsem milovnice zázvoru, a tak mne celkem jednoduše nachytáte na cokoliv se zázvorem. A kombinace gumových medvídků a zázvoru, to je prostě úplně snová verze.

Není divu, že jsem se nachytala na produkt od Sonnentor – Želé medvídci štěstí. Veganský produkt v ceně bratru za 100 g za 60 Kč (jen tak pro rýpnutí…třeba méně sladké JOJO gumídky seženete 100 g cca za 28 Kč a méně). Cenu bych byla ochotná ignorovat (můj boj, ne jejich), jenže ouha…vůbec mi to nechutnalo, jak jsem doufala. Já mám totiž ráda štiplavou chuť a citrusovou vůni čerstvého zázvoru, nikoliv usazenou a zemitou chuť sušeného zázvoru. Navíc to jsou medvídci toho typu, kdy jsou hodně měkcí a to já taky nerada. Takže mě prostě nesedí sladcí jemní medvídci, co se trochu lepí na zuby…
https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/sladke-a-krupave/mlsani/zele-medvidci-stesti-se-zazvorem-bio-baleni

No a tak se opět dostalo na domácí verzi. Jak už víte, tak mě jak se dostane pod ruku želatina, tak se neznám. A vznikají kávoví medvídci, nebo mléční medvídci, nebo pomerančoví, či alkoholoví (ne ke všemu je recept a článek).
https://minniemalistka.cz/kavovi-zelatinovi-medvidci/


ZÁZVOROVÍ MEDVÍDCI

P: 100-170 g jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru (170 g je pro milovníky silného zázvoru, 100 g je pro smrtelníky), 250 ml pomerančového džusu, balení želatiny na 500 ml tekutiny (nepoužívejte želé, to neudrží), pokud chcete sladit, tak něco na oslazení
PP: Zázvor dejte do džusu, společně v hrnci trochu prohřejte a nechte 10 minut louhovat. Přeceďte přes jemné síto a nechte vykapat. Vylouhovanou tekutinu smíchejte s želatinou a připravte dle návodu. Připravenou nádobu vypláchněte studenou vodou (kvůli vyklápění – nevynechávejte!). Nalijte směs do nádoby dle preferencí, nechte v lednici ztuhnout. Vyklopte z nádoby. Hotové medvídky skladujte v lednici, vydrží jen několik dnů (prostě čerstvá želatina). Prý je to dobré na nachlazení, nebo na nevolnosti. Já nevím, mě to prostě chutná 😀

Tvarování medvídků můžete udělat tak, že hmotu prostě nalijete do pružnější plastové nádoby, z které to pak budete umět vyndat (někdy pomůže trochu nahřát, jindy objet stěny stěrkou) a prostě to nakrájíte nožem na kousky.
Nebo můžete zkusit nějaké jiné legrácky a pořídit si silikonové formičky, z kterých se to dobře vyklápí. Můžete mít dokonce klasické medvídkotvary – já mám třeba tuhle viz odkaz, ale jsou dost titěrní. Bude fungovat víceméně jakákoliv silikonová, co se vám líbí. Najdete to v Lidlu, v Tescomě, na ebayi…. (hledejte „silicon mold tray“, dejte si free international shipping, přidejte buy it now, seskládejte od nejlevnějšího… a jen zírejte)
https://www.ebay.com/itm/2P-Silicone-Gummy-Bear-Chocolate-Mold-Candy-Maker-Ice-Tray-Jelly-Mould-50-Cavity/312667715778?epid=4005824241&hash=item48cc72b8c2:g:MbcAAOSwPmVcHFuT

Když přenáším silikonové formičky naplněné něčím tekutým, předem si v lednici vymyslím, kam je dám. A také do nich nalévám, až je mám podložené něčím tvrdým, aby se mi to pak neohnulo a nevylilo. Používám prkýnka, víčka od plastových krabiček…

Stejný recept funguje i s agarem.

Inspiraci jsem dostala z nějakého takového videa
https://www.youtube.com/watch?v=BHiUln6v1GQ

Dáte si medvídky se zázvorem, nebo…dokonce jen medvídky z pomerančového džusu? Nebo z džusu s trochou vodky? 🙂

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *