Ochutnávači říkali, že je to jedna z nejlepších polévek na světě. A taky je jednoduchá. Zkuste ji.
Už jsem zmiňovala, že v Apetitu v dubnu 2022 byly nějaké dobré recepty. Tenhle tam patří také.
Oproti receptu jsem povařila řapíkatý celer, protože se mi to nějak nezdálo. No a taky jsem kuřecí maso nakrájela, protože nemám ráda trhané maso. A taky to krájené se mnohem líp jí. Nepřidávala jsem chilli, protože máme doma juniory a taky konzumenty, co to neradi, ale nic, co by nespravila chilli omáčka v mojí porci 🙂
A jak jsem říkala, že proběhlo opravdu nadšené hodnocení této polévky, tak je to pravda. Vyrovanala se tomu snad jen jednoduchá asijská polévka.
ZELENINOVÁ POLÉVKA S KUŘETEM A SMETANOU
Potřeby:
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 mrkve
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 70 g rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1,5 litru drůběžího vývaru (nebo teda aspoň voda s bujonem)
- 1 konzerva drcených/krájených loupaných rajčat
- 2 kuřecí prsa (500 g celkem)
- 2 řapíky celeru (řapíkatého samozřejmě)
- 200 g (bezlaktozové) smetany na šlehání
- 200 g baby špenátu
- hrst plocholisté petržele
Postup:
Na olej dáme nakrájenou cibuli, oloupanou/oškrabanou mrkev nakrájenou na kolečka a česnek nasekaný nadrobno. Opékejte až to začně někde hnědnout.
Přidejte protlak a opečte.
Přidejte vývar, přisypte oregano, přidejte rajčata z plechu a kuřecí maso nakrájené na kousky…hmmm…cca 2,25 x 2,25 cm 😀
Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
Nakrájejte řapíkatý celer, přidejte a vařte 10 minut.
Teď přidejte špenát a nechte povadnout. To je opravdu tak 30 vteřin.
Vypněte. Přidejte smetanu a už nevařte. Dosolte
Dosolte, přidejte petržel.
Teď je polévka hotová. Pokud chcete, můžete do ní přidat chilli, já přidávám chilli omáčku jen do svojí porce. Polévka je opravdu úžasná a s pečivem je to příjemné jídlo do bříška.