Chutná to jako hutná čokoládová bábovka, řepu v tom nepoznáte.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200702_191038-1024x576.jpg)
Už nějakou dobu si říkám, že bych měla představit svoji další oblíbenou bábovku….bábovku z červené řepy.
Osobně na ni červenou řepu používám takovou tu předvařenou, oloupanou a vakuovanou, mají ji celkem běžně všude. Nepoužívám (nechci používat) totiž tlakový hrnec a všechny ostatní přípravy řepy doměkka mi přijdou hodně zdlouhavé na to, abych to jen nastrouhala/namixovala a mrskla do buchty. A protože balení bývá spíš 500 g, tak zbytek třeba zamrazím na druhou buchtu 🙂 Ale rozhodně můžete použít čerstvou řepu a uvařit ji.
V originálním receptu (už nevím, možná byl odsud, ingredience a postup sedí) byla i čokoláda, ale já ji nedávám a přijde mi to dobré i tak.
BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY
P: 250 g uvařené a oloupané červené řepy, 200 g hladké mouky, 80 g kakaa, 1/2 kypřícího prášku, 160 g cukru, 3 vejce, 180 ml oleje
pokud potřebujete, tak tuk (já máslo) a polohrubou mouku na vymazání a vysypání
PP: Řepu najemno nastrouháme, nebo rozmixujeme. Já mixuji, strouhat se mi nechce.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200702_164245-1024x576.jpg)
Smícháme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva v jedné nádobě a řepu, vejce a olej v druhé nádobě. Promícháme jednotlivé misky dohromady.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200702_171037-1024x576.jpg)
Spojte tekuté a sypké přísady dohromady. Přesuňte (těsto je spíš hutné) do vymazané a vysypané bábovkové formy, nebo do plechu s pečícím papírem atp. Ve svojí milované bábovkové formě peču na 170 stupňů cca 40 minut.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200702_171355-1024x576.jpg)
Bábovka je dobrá, hutná. Není to vyloženě mokrá buchta, ale rozhodně není suchá. Na to mám doma speciálního testera kvality 🙂 Doporučuji….
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200703_091550-1024x576.jpg)