Bezlaktózové · Sladké a pečení

BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Chutná to jako hutná čokoládová bábovka, řepu v tom nepoznáte.

Už nějakou dobu si říkám, že bych měla představit svoji další oblíbenou bábovku….bábovku z červené řepy.

Osobně na ni červenou řepu používám takovou tu předvařenou, oloupanou a vakuovanou, mají ji celkem běžně všude. Nepoužívám (nechci používat) totiž tlakový hrnec a všechny ostatní přípravy řepy doměkka mi přijdou hodně zdlouhavé na to, abych to jen nastrouhala/namixovala a mrskla do buchty. A protože balení bývá spíš 500 g, tak zbytek třeba zamrazím na druhou buchtu 🙂 Ale rozhodně můžete použít čerstvou řepu a uvařit ji.

V originálním receptu (už nevím, možná byl odsud, ingredience a postup sedí) byla i čokoláda, ale já ji nedávám a přijde mi to dobré i tak.

BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

P: 250 g uvařené a oloupané červené řepy, 200 g hladké mouky, 80 g kakaa, 1/2 kypřícího prášku, 160 g cukru, 3 vejce, 180 ml oleje
pokud potřebujete, tak tuk (já máslo) a polohrubou mouku na vymazání a vysypání

PP: Řepu najemno nastrouháme, nebo rozmixujeme. Já mixuji, strouhat se mi nechce.

Smícháme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva v jedné nádobě a řepu, vejce a olej v druhé nádobě. Promícháme jednotlivé misky dohromady.

Spojte tekuté a sypké přísady dohromady. Přesuňte (těsto je spíš hutné) do vymazané a vysypané bábovkové formy, nebo do plechu s pečícím papírem atp. Ve svojí milované bábovkové formě peču na 170 stupňů cca 40 minut.

Bábovka je dobrá, hutná. Není to vyloženě mokrá buchta, ale rozhodně není suchá. Na to mám doma speciálního testera kvality 🙂 Doporučuji….

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *