Domácí kuřecí roládu nedělám, tahle kupovaná ujde.
No jasně, není to jako od babičky a navíc je to Vodňanské kuře, což někteří z principu a politických důvodů nesnáší. Ale ujde to 🙂 A už to se mnou ochutnávalo několik strávníků a vlastně všichni říkali to stejné – v pohodě, dobrý, ujde to.
Oproti připravené kotletě na pečení má tahle roláda složení mnohem horší. Jasně, je to tou náplní. Ale mohli se za mě trochu víc snažit. Cena cca 199 Kč/kg a k sehnala jsem to tradičně na rohlik.cz. Nají se z toho s přílohou typu brambory 3-4 dospělí.
Roláda je ve dvou igelitech, aby nedošlo k neštěstí. Trochu ekologický smutek – jak se to liší od jiných balených potravin, kterým stačí jeden igelit?
Na pečení ji ale ze všech obalů vyndáte i s výpekem do pekáče.
Když necháte roládu cca 40 minut v troubě na 200 stupňů, bude to doma vonět po pečeném kuřeti a ještě nečem (náplň). A vytáhnete z trouby něco takového.
Sundat provázek a zachovat dokonalý tvar je práce pro trpělivého člověka, ale jde to dokonce i zastudena (otestováno za vás).
Roláda má opravdu uvnitř náplň. Uprostřed vypadá na řezu takto.
Směrem ke krajům má roláda náplně méně, což je u rolád tohoto typu běžné. I když to vypadá, že by tam mohly být křupky atp., nikdy jsem na žádnou nenarazila. Jediné co tam je, tak na povrchu kůže, která ze spodní (nevypečené) strany nemusí někomu vyhovovat. Ale to je jak kůže na kuřeti.
Já se přiznám, že mi z toho chutná víc to maso 🙂 Dokonce na něm najdete i křupavou kůrčičku, takže já mám nejradši z rolády začátek a konec a nejsem sama. Ta náplň mne tolik nebaví. To bude částečně složením a částečně tím, že mne obecně jemné náplně tohoto typu moc nebaví. Ale pokud jde o režim „dovolená“, kdy chci co nejméně vařit, jsem možná ochotná to použít i znovu. Dětem bych to ale nedala – to radši upeču obyčejné kuře. Což mimochodem je taky dobrý nápad s podobnou pracností, nižší cenou a lepším složením….tak si to přeberte 🙂