Z edice „kupované, po ruce a dá se to jíst“ další vlaštovka 🙂 Chutnalo nám to.
Když chci mít dovolenou a je potřeba vařit, tak zkouším kdeco (například kuřecí roládu). A tak došlo o prázdninách i na relativní novinku od Steinex….jejich Easy roast ve verzi kotleta. Kromě kotlety mají i krkovičku.
Balení hledejte takové.
Složení by mohlo být ještě o trošku lepší, ale je to hodně slušné. A co by taky člověk ještě chtěl u výrobku připraveného do trouby a ještě s měsíční trvanlivostí s cenou 240 Kč/kg zasyrova.
Návod je poměrně jednoduchý, ale přiznám se, že mě dost mátla to „miskou nahoru“. Pak mi došlo, že myslí ten igelit, který má tvar misky se zatavením nahoře, nic jiného tam nebylo. Asi jsem o tom moc přemýšlela…
Je samozřejmě trochu podezřelé, že se to peče v igelitu. Ale fungovalo to krásně. Během pečení teda trocha šťávy nějak vytekla, ale dost záhadně, protože pára se držela uvnitř obalu i dál.
Před finálním zapečením s otevřeným obalem to vypadá nějak takto
Já jím vepřové hodně málo, vlastně ho domů kupujeme velmi výjimečně. Z tohoto pohledu to byla pro nás dost exotika. Na to, že to byla kotleta, tak to bylo krásně šťavnaté a byla u toho i příjemná šťáva (k vysátí chlebem, polití rýže). Pro mne by to mohlo být méně slané, takže to bude asi osolené akorát 🙂 Vyšlo nám to po upečení na 3 dospělácké porce. Takže pro podobný účel to asi klidně koupím znovu – je to levnější jak restaurace a není s tím práce….takže vivat dovolená 🙂