Neuvěřitelně dobré a jednoduché knedlíčky jen ze 2 ingrediencí!
Díky mamince svého přítele mám kromě buchty ještě další úžasný recept do sbírky. Je to z kategorie „dokonalost“, protože je levný, rychlý, jednoduchý a vynikající. Konečně umím nějaké knedlíčky 😀
Také se dobře hodí na podzim, kdy máte spoustu jablek/padaných jablek/od souseda jablek/od babičky jablek….
JABLEČNÉ KNEDLÍČKY (pro 3-4 osoby)
P:
- 500 g oloupaných a vykrájených jablek,
- 140 g hrubé mouky + na obalení knedlíčků + v případě „nouze“ na doplnění do těsta,
- sůl,
- máslo (nebo tuk dle preferencí),
- mák/tvaroh/cukr/skořice/opečená strouhanka/kakao…
PP: Jablka nastrouháme nahrubo, já v robotu, protože dělám dvojnásobnou dávku.
Do jablek přimícháme mouku. Dáme na 30 minut do lednice uležet, toto nelze uspěchat.
Pokud by se vám po 30 minutách zdálo, že je to těsto moc řídké, tak je nutné přidat krupici – recept, nerecept. Jablka jsou totiž různě šťavnatá. Vloni mi to třeba fungovalo vždy, letos jsem už musela jednou přidávat.
Tvarujeme knedlíčky cca 5 cm v průměru. A obalíme je v hrubé mouce
Knedlíčky vaříme v osolené vodě 5 minut na mírném varu (nesmí to klokotat, jen jemné bublinky).
Hotové knedlíčky jsou trochu chlupaté, což je v pořádku, protože jsou tam jablka nahrubo.
Aby se mi knedlíčky neslepily, tak jsem je v míse omastila máslem (nahraďte dle preferencí). No a nahoru si dejte, co máte rádi. Pro mne naprosto dokonalé s mákem (doma umleto na mlýnku) a cukrem a trochou másla navíc.
P.S. vzhledem k nízkému množství surovin jsem recept neoptimalizovala pro nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.