Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Podzim a halloween · Rychlé a snadné · Sladké a pečení · Vegan

JABLEČNÉ KNEDLÍČKY

Neuvěřitelně dobré a jednoduché knedlíčky jen ze 2 ingrediencí!

Díky mamince svého přítele mám kromě buchty ještě další úžasný recept do sbírky. Je to z kategorie „dokonalost“, protože je levný, rychlý, jednoduchý a vynikající. Konečně umím nějaké knedlíčky 😀

Také se dobře hodí na podzim, kdy máte spoustu jablek/padaných jablek/od souseda jablek/od babičky jablek….

JABLEČNÉ KNEDLÍČKY (pro 3-4 osoby)

P: 500 g oloupaných a vykrájených jablek, 140 g hrubé mouky + na obalení knedlíčků, sůl, máslo (nebo tuk dle preferencí), mák/tvaroh/cukr/skořice/opečená strouhanka/kakao…

PP: Jablka nastrouháme nahrubo, já v robotu, protože dělám dvojnásobnou dávku.

Do jablek přimícháme mouku. Dáme na 30 minut do lednice uležet, toto nelze uspěchat.

Těsto po odležení

Tvarujeme knedlíčky cca 5 cm v průměru. A obalíme je v hrubé mouce

Knedlíčky vaříme v osolené vodě 5 minut na mírném varu (nesmí to klokotat, jen jemné bublinky).

Hotové knedlíčky jsou trochu chlupaté, což je v pořádku, protože jsou tam jablka nahrubo.

Aby se mi knedlíčky neslepily, tak jsem je v míse omastila máslem (nahraďte dle preferencí). No a nahoru si dejte, co máte rádi. Pro mne naprosto dokonalé s mákem (doma umleto na mlýnku) a cukrem a trochou másla navíc.

Ne, 3 nejsou doporučená porce. Sníte jich víc. Jen se to tak dobře fotilo 😀

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *