Bezlaktózové · Dárkové recepty · Pro děti · Rychlé a snadné · Sladké pečené · Vegan

BANÁNOVÉ OVESNÉ SUŠENKY

Sušenky ze 2 ingrediencí + ochucovadlo? Veganské? Bez cukru? Oh!!! To beru…

Na tyhle sušenky jsem narazila trochu náhodně při nakouknutí k Sarah, která zrovna ukazovala něco z rychých snídaní. Jinak dělá většinou nějaké trochu třpytické, trochu chlupaté a rozkošné rukodělky.

Recept mi přišel tak jednoduchý a rychlý, že jsem mu moc nevěřila. Ale zase mám už zkušenost, že existují vynikající sušenky z málo ingrediencí (klasické, i vegan). Tak jsem to vyzkoušela.

Recept se do nějaké míry podobá (svojí ovesností a jednoduchostí) mým oblíbeným sušenkám, nebo snad light marokánkám.

BANÁNOVÉ OVESNÉ SUŠENKY (na 16 sušenek)

Potřeby:

  • 2 zralé banány
  • 1 hrnek (cup) ovesných vloček
  • podle chuti čoko kousky, trocha skořice, brusinky, rozinky….u mne tentokrát rozinky

Postup:

Ingrediencí je minimum…

Banán rozmixujte na kašičku.

Banán a vločky smíchejte.

Mícháme zásadně v jing-jang stylu!

Po smíchání necháme 10 minut vločky nasáknout banánovou kašičku a tím „zhoustnout“ do sušenkovatelné formy.

Pokud si vyberete, že ochucovadlo vmícháte do směsi rovnou, tak teď je ten čas.

Také dejte předehřát troubu na 170 stupňů.

Odleženou hmotu rozdělíme na 16 dílů a dáme na plech na pečící papír.

Pokud budete (jako já) ochucovadlo přidávat až teď, tak lehce zploštěte a do každé sušenky dejte 4 rozinky.

Pečte v troubě předehřáté na cca 170 stupňů cca 17-20 minut.

No a hotovo. Co byste ještě dál chtěli dělat 🙂

Sušenky se mi moc líbí. Jsou velmi rychlé, rozhodně zdravé, bez přidaného cukru (záleží na dochucovadle), určitě je lze pojmout jako snídaňové, můžete je vzít na výlet a dát i vcelku malým dětem. A dokonce jsou veganské. Miluji takové recepty!

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *