Dárkové recepty · Sladké pečené · Zimní a vánoční

HRUDKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Jak je něco z ovesných vloček, tak mi můžete odjakživa čárky dělat hráběmi a nosit to po kbelících…

Ráda bych avizovala, že jsem si říkala, že letos
– jsem si řekla, že asi péct nebudu,
– jsem si řekla, že budu péct spoustu experimentů,
– že ještě nevím.
A tak to různě střídám, jak se mi chce :-). Ale rozhodně dám vědět, když se něco podaří, abyste si taky něco mohli ulovit (upéct).

Tento recept jsem našla letos v sešitku „Cukroví našich prababiček“, kterému jsem někde neodolala. Recept je ale upravený, protože Heru do cukroví….na to mám ještě čas. Mám jinak trochu podobný recept od Margit Slimákové, ale ten zas někdy jindy (bude se hodit v lednu, jak budeme všichni hubnout).

HRUDKY Z OVESNÝCH VLOČEK

PP: 250 g ovesných vloček. 125 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 60 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, rozinky dle chuti a struktury

P: V nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, přidáme ovesné vločky a cukr. Za stálého promíchávání (mě se osvědčily 2 dřevěné vařečky s plochým krajem) opražíme dozlatova. Následně přesypeme do jiné mísy (jinak musíte v pánvi míchat, aby se to zbytkovým teplem nepřipálilo). Já přesypala do kovového hrnce a dala na balkon, takže to vychladlo hodně rychle. Do vychladlého přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce, hrozinky a promícháme. I když nejsem příznivcem tvarování dvěma čajovými lžičkami (obvykle moc pomalé), tady se to osvědčilo a bylo to nejrychlejší a nejméně patlavé. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Rozjedou se minimálně, tak nemusíte dělat velké rozestupy. Do trouby vyhřáté na 160 stupňů dáme na cca 10-12 minut.

Recept je rychlý a jednoduchý. Důkazem toho je, že jsem to začala vyrábět v 11 večer a do půlnoci jsem byla v pelechu 🙂 Akorát teplé plechy s cukrovím na dosušení zůstaly v kuchyni, což se mi vymstilo ráno, kdy jsem se musela plesknout přes ruku, abych je všechny rovnou nesnědla. Tak moc mi chutnají.


Moje kolekce cukroví na Vánoce 2019

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *