Sladké a pečení

BUCHTA PROŠÍVANÁ DEKA

Kakaová buchta s proužky tvarohu nahoře…

Jeden recept na tento typ už jsem si musela vybrat 🙂 Na tuhle buchtu toho totiž najdete na internetu spoustu a já jich po protřízení měla několik taky. Vím, že jsem si někomu stěžovala, že mi vždycky zbude tvaroh. Dostala jsem od něj/od ní tenhle recept. No a už nevím, kdo to byl. Tvaroh mi zase trochu zbyl, ale to je evidentně rukama 😀

BUCHTA PROŠÍVANÁ DEKA

Potřeby:

  • 4 vejce (3 do těsta, 1 do tvarohové náplně)
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • ½ hrnku vody
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 tvarohy (2 x 250 g)
  • ½ vanilkového pudinkového prášku
  • 2-3 lžíce moučkového cukru dle chuti
  • mléko – dle konzistence tvarohu
  • vanilková pasta/vanilková esence cca 1 lžička
  • pečicí papír, nebo rozpuštěné máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání plechu

PP: Troubu předehřejte na 175 stupňů.

3 vejce ušleháme s krupicovým cukrem do světlé pěny, to dělám v robotu.

Do misky smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.

Do hrnku nalijeme polovinu vody, dolijeme druhou půlku oleje.

K ušlehaným vejcím přidejte postupně tekuté i sypké suroviny a promíchejte na kakaové těsto.

Tvaroh smíchejte s 2 lžícemi moučkového cukru. Ochutnejte, jestli se vám to zdá dost. Přidejte případně třetí lžíci cukru. Pak přidejte 1 vejce, vanilku, pudinkový prášek a promíchejte. Kdyby to bylo nějak moc husté, přidejte trošku mléka. Tvarohovou směs dejte do nějakého sáčku na krém, nebo podobného udělátoru (jako mám já), případně prostě pevný igelitový sáček, kterému ustřihnete rožek.

Kakaové těsto dejte do plechu vyloženého pečícím papírem x nebo vymazaného rozpuštěný máslem a vysypaného polohrubou moukou.

Nenechte si navlhnout kakao, pak se opravdu těžko vychytávají hrudky…

Do kakaového těsta uděláme mřížky tvarohovou směsí. A co vám zbude, tak pak dejte kolem dokola na kraje. Je dost možné, že to bude něčí oblíbený kousek. Jestli vám zbude tvarohová směs, nebo ne, to dost záleží na hustotě mřížek. Ale moc se tím nestresujte 🙂

Buchtu dejte péct do trouby předehřátí na 175 stupňů a pečte cca 22-25 minut.

Je to moje oblíbená buchta a myslím, že je skvělá. Má v sobě vlastně už i náplň, ale trochu jinak umístěnou, než je běžné. Tvaroh s pudinkem se vlastně „uvaří“, takže ztuhne. Buchta není nijak mokrá, je to standarní buchtoš 🙂

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *