Bezlaktózové · Podzim a halloween · Sladké a pečení

BUCHTA SE ŠVESTKAMI

Když chcete mít nejen dobré ovoce nahoře, ale i chutný korpus

Recept na tuhle buchtu mám od kamarádky a ta jí říká „skřítková bublanina“. Nedává do ní skřítky, ale říká, že je tak rychle hotová, jako kdyby ji dělali skřítci.

Tuto verzi se švestkami jsem oproti základnímu receptu trošku upravila (nedávala jsem nakrájená jablka dovnitř do těsta). A taky jsem tam zapomněla dát rum, který kamarádka dává 😀

Můžete buchtu samozřejmě péct i s jiným ovocem nahoře například s meruňkami, jahodami, borůvkami, špendlíky…

BUCHTA SE ŠVESTKAMI

P: 250 g Hery, 200 g cukru, 250 g hl mouky, 2 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, švestky, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli, pečící papír do plechu/silikonová forma

PP: Rozpustíme Heru, necháme trochu vychladnout. Pak do ní zamícháme cukry, citronovou šťávu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Do mouky nalijeme směs s Herou a přidáme vidličkou rozšlehaná vejce. Těsto dobře rozmícháme. Pekáč vyložíme pečícím papírem, nebo použijeme třeba silikonovou formu jako já. Těsto poklademe omytými, vypeckovanými a rozpůlenými (nebo rozčtvrcenými) švestkami.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně 35 minut. Záleží na tom, jak je vysoká buchta (jak je široký pekáč). Jakmile bude buchta vypadá upečeně (hnědá zvrchu), zkuste špejlí. Pokud na špejli je ještě vlhké těsto/drobečky, ztlumte na 160 stupňů a ještě dopékejte podle potřeby 10-15 minut.

Tahle buchta má prý tak dobrý korpus, že by vám chutnal i bez švestek….a to je od mého přítele opravdu velký kompliment.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *