Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Rychlé a snadné

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

Nejlepší vajíčková pomazánka, kterou můžete mít.

Moje rodina-kamarádka umí tu nejlepší vajíčkovou pomazánku na světě. A teď jsem ukořistila její recept. Mohla bych ji jíst i samotnou po lžících – no, ne že bych to taky občas neudělala…pssssst. Tato pomazánka patří do triády těch pomazánek, které zbožňuji úplně nejvíc – ještě tam patří škvarková a rybičková, asi budu muset taky dodat recepty.

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

P: 1 (bezlaktozový) tvaroh, 1 (bezlaktozové) pomazánkové máslo, 5 vajec, sůl, plnotučná hořčice, nať pórku/jarní cibulky/pažitky

PP: Vejce uvařte natvrdo, hned zchlaďte, ať se vám lépe loupou. Oloupaná vejce buď nasekejte nožem na malé kousky, nebo prožeňte přes hranolkový kráječ (strunový kráječ univerzální). Na drobné kousky nakrájejte zelenou nať přibližně v množství 2 zelených trubiček z jarní cibulky. V misce smíchejte tvaroh, pomazánkové máslo, nakrájená vejce, sůl, půl lžičky (ne víc!) hořčice a nakrájené zelené bylinky. Hotovo!

Je to naprosto úžasná a jednoduchá pomazánka. A je potřeba jí udělat radši víc…prostě se jí strašně dobře.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *