Bezlaktózové · Maso · Ostatní · Rychlé a snadné · Zimní a vánoční

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

Jedna z mých nejoblíbenějších pomazánek vůbec

Když jsem vám psala o mojí oblíbené vajíčkové pomazánce, tak jsem zmínila, že existuj ještě další mí dva favorité (ten třetí je sardinková/rybičková). A tohle je jeden z nich. Moje od dětství nejmilovanější pomazánka. Samotné škvarky vlastně nejím – maximálně několik čerstvých ještě večer na zabijačce. Ani nemám ráda škvarky na/v jídlech. Ale pomazánka je něco úplně jiného. Jo…a kupovaná škvarková pomazánka s tímhle opravdu nemá skoro nic společného. Tu opravdu nejím.

Škvarky od QUALIVO, které jsem měla, se na pomazánku nehodily tak dobře. Měly kolem sebe víc sádla, takže výsledek byl víc sádelnatý a „krémový“ (v životě bych nevěřila, že připojím slovo krémový ke slovu sádlo). Chutnalo to víceméně stejně, ale vlastně si pak měl člověk dát té pomazánky méně, což by byla velká škoda.

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

P: 200 g škvarků (samotné škvarky, nic naloženého v sádle), 200 g sterilovaných okurek, 1 cibule, plnotučná hořčice, sůl

PP: Bude záležet na velikosti vašeho mixéru, ale předpokládám nějaký standardní mixér s noži, takže vemte polovinu škvarků, čtvrtinu okurek (namenšete je třeba na čtvrtiny podle velikosti), polovinu cibule nakrájené na menší kousky).

Rozmixujte nejdřív najemno jednu část ingrediencí, pak druhou. Dejte do mísy. Druhou polovinu okurek nakrájejte na celkem drobno/lehce prožeňte přes mixér. Přidejte k pomazánkovému základu (bude to tam dělat strukturu). Přidejte hořčici a osolte dle chuti. Dobře promíchejte.

Pomazánka se dobře hodí na jakékoliv pečivo – za mne spíš na obyčejné, než celozrnné. Ale to je proto, že takto ji prostě znám. Okurka k tomu nikdy neuškodí.

Tahle pomazánka zatím chutnala úplně všem. Překvapivě i lidem, kteří běžně nejí nic tučného. Okurky a cibule dělají svoje. Dejte si!

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *