Bezlaktózové · Sladké a pečení

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

Nebude to zdravé ani dietní. Bude to po čertech dobré a jednoduché.

Nevím, jak u vás doma, ale já pořád bojuji s moly. Samozřejmě si je znovu a znovu nosím z obchodu, takže je to opravdu nekončící souboj – vyhráváme nastřídačku. No a teď jsem si nebyla jistá, jestli zásoby čokolády na vaření jsou v pořádku. Co se s tím dalo dělat? Jedině otevřít na prozkoumání. A co s otevřenou čokoládou, která je v pořádku? Brownies! Takže za to můžou moli 😀

Recept je z Apetitu a dělám ho poměrně přesně, jen ubírám cukr.
https://www.apetitonline.cz/recepty/14-cokoladove-brownies.html

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES (množství na menší pekáček)

P: 350 g čokolády (používám cca 50%, tmavší mi tady nechutná), 250 g másla nakrájeného na kousky, 3 velká nebo 4 malá vejce, 200 g krupicového cukru, 85 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, máslo na vymazání formy

PP: Čokoládu rozpusťte s máslem ve vodní lázni…mj. proto, že je to poetické. Dělejte to nejdřív, ať směs pochladne. Musí být dost tekutá na vmíchání, ale dost chladná, abyste z toho neměli čokoládová míchaná vejce (na prst vlažné a bude dobře).

Celá vejce vyšlehejte s robotu až do bělavé pěny. Nebojte se, že je přešleháte – moje babička (a to je nějaká pekařka) vždycky říkala, že tohle přešlehat nejde. Do bělavé pěny vmíchejte cukr a zašlehejte, až je směs hustá a lesklá (takové trochu saténové). Pak do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a následně mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Vlijte do formy vymazané máslem. Nevysypávejte, nepoužívejte pečící papír. Nepřilepí se to a je pak větší šance, že budete mít hezčí povrch 🙂 Když je pečící papír, tak většinou víc vyšplhají kraje a prostředek se víc propadne. Na funkci to ale nemá vliv.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 30-35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky. Kromě toho, že během chladnutí brownies ještě dojdou, tak je opravdu nechcete upéct dosucha…

Uznejte, že s malinami a mátou vypadají krásně, ale bez toho je to taky báječné. A taky skvěle chutnají, tak si je udělejte.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *