Bezlaktózové · Sladké a pečení

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

Nebude to zdravé ani dietní. Bude to po čertech dobré a jednoduché.

Nevím, jak u vás doma, ale já pořád bojuji s moly. Samozřejmě si je znovu a znovu nosím z obchodu, takže je to opravdu nekončící souboj – vyhráváme nastřídačku. No a teď jsem si nebyla jistá, jestli zásoby čokolády na vaření jsou v pořádku. Co se s tím dalo dělat? Jedině otevřít na prozkoumání. A co s otevřenou čokoládou, která je v pořádku? Brownies! Takže za to můžou moli 😀

Recept je z Apetitu a dělám ho poměrně přesně, jen ubírám cukr.
https://www.apetitonline.cz/recepty/14-cokoladove-brownies.html

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES (množství na menší pekáček)

P: 350 g čokolády (používám cca 50%, tmavší mi tady nechutná), 250 g másla nakrájeného na kousky, 3 velká nebo 4 malá vejce, 200 g krupicového cukru, 85 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, máslo na vymazání formy

PP: Čokoládu rozpusťte s máslem ve vodní lázni…mj. proto, že je to poetické. Dělejte to nejdřív, ať směs pochladne. Musí být dost tekutá na vmíchání, ale dost chladná, abyste z toho neměli čokoládová míchaná vejce (na prst vlažné a bude dobře).

Celá vejce vyšlehejte s robotu až do bělavé pěny. Nebojte se, že je přešleháte – moje babička (a to je nějaká pekařka) vždycky říkala, že tohle přešlehat nejde. Do bělavé pěny vmíchejte cukr a zašlehejte, až je směs hustá a lesklá (takové trochu saténové). Pak do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a následně mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Vlijte do formy vymazané máslem. Nevysypávejte, nepoužívejte pečící papír. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 30-35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky. Kromě toho, že během chladnutí brownies ještě dojdou, tak je opravdu nechcete upéct dosucha…

Nevysypávejte, nepoužívejte pečící papír. Já jsem dala pečící papír (protože jsem se zapomněla), a proto mám zvednuté okraje oproti středu a rozlomený povrch.

Uznejte, že s malinami a mátou vypadají krásně, ale bez toho je to taky báječné. A taky skvěle chutnají, tak si je udělejte.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *