Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Rychlé a snadné · Vegan

HOUBOVO-CIBULOVÝ SENDVIČ

To je takové to, když máte rádi bagetu plněnou steakem, opečenými houbami a osmaženou cibulí, ale zrovna nemáte chuť na maso 😀 Vegan.

Tenhle recept mi celkem dlouho ležel „v poličce“, že ho určitě musím vyzkoušet. No a…tak se stalo. Recept pochází odtud. Já tedy trochu upravila množství, protože kdo to kdy viděl, aby někomu stačila půlka opečené cibule a dojídal se houbami 😀 Trochu jsem ubrala surovin (worchestr), což já dělám často. A místo jedné pánve jsem to dělala ve dvou, aby to bylo dřív (a taky jsem toho měla hodně, protože jsem toho dělala trojnásobnou dávku).

HOUBOVO-CIBULOVÝ SENDVIČ (pro 2 osoby)

P: 2 lžíce oleje, 4 cibule střední velikosti nakrájené na půlkolečka, 1 prolisovaný stroužek česneku, 400 g žampionů nakrájených na plátky, hrnek zeleninového vývaru (vody, když je nejhůř), 2 – 4 lžíce sojovky podle chuti, půl lžičky sušeného tymiánu, mletý pepř, bagety k podávání, oblíbená hořčice k podávání

PP: V jedné pánvi na lžíci oleje opékáme cibuli a v druhé pánvi na lžíci oleje opékáme žampiony. Není dobré přeplnit pánev, pak se houby a cibule dusí, nikoliv opékají. Pokud máte malé pánve, je potřeba to dělat na víckrát. Opékání dozlatova trvá tak 20 minut na mírnějším ohni.

Až je cibule dozlatova, přidat česnek a zarestovat, aby nebyl syrový.

Smíchat cibuli s houbami, přidat vývar, sojovku, tymián a opepřit. Podusit až se zredukuje množství tekutiny cca na třetinu. Má to být příjemná směs s trochou šťávy, ale ne zas moc.

Bagetu rozříznneme a doporučuji v ní trochu pomačkat střídku. Pak náplň nevylézá ven, jak zběsilá, když do toho kousnete.

Bagetu uvnitř namažeme hořčicí, vložíme dovnitř směs a dáme si chutnat. Třeba s červeným vínem, skoro jako inverzní cibulačka 😀 Mňam. Mě to moc chutnalo. A ostatním testujícím taky.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *