Už nějakou dobu mám v mrazáku takový štrúdl pro případ „nouze“. Jen upéct a je to.
Na rohlik.cz jsem objevila Dobroty babičky Kláry. Je to značka společnosti BidFood, která se specializuje na různé předpřípravené a mražené potraviny
https://www.bidfood.cz/znacky/dobroty-babicky-klary
Tenhleten štrúdl stačí jen na 60 minut (já teda se snažím déle, podle mne je to lepší tak 2 hodiny) dát do pokojové teploty. Pak položit na plech na pečící papír a upéct v troubě.
A je to…můžete si dát čerstvý ke snídani (rozmrazit přes noc), nebo se pokusit něco předhodit na poslední chvíli ohlášené návštěvě, nebo prostě jen chcete tohle upéct a sníst.
Když ho pěkně vypečete, tak je křupavý a i trošku lístkuje. Jeho nevýhodou je, že jablka jsou uvnitř nakrájená na kostičky, takže když do toho kousnete, tak to má tendenci vytlačovat se ven, což strouhané, nebo plátkové domácí štrúdly takhle nedělají. Simulovala jsem to zatlačením lžičkou. Ne, že by to stresovalo, ale chce to talířek 🙂
Na rohlik.cz stojí 40 Kč a je to 500 g, takže rodinu z toho rozhodně nenakrmíte. Ke snídani tak pro dva. Ale když si to vezmu kolem a dokola, tak zatím všem chutnal, má ještě poměrně slušné složení a je to dobrá záloha v mrazáku, když se mi nechce/nemůže/neumím/není čas upéct můj oblíbený pacičkový štrúdl
https://minniemalistka.cz/pacickovy-strudl/
Ještě existuje varianta s pudinkem a malinami. Ten bych ráda vyzkoušela, ale na rohlik.cz to nemají a já se jinde nedívala 🙂 Takže to asi zas tak moc nechci.
https://www.mujbidfood.cz/ItemDetail.aspx?id=335552
P.S. Víte, že tohle je výjimka a nepíše se „štrůdl“, ale „štrúdl“? Mě to napadlo, až jsem to psala. Dá se to teda vyřešit českým slovem závin 😀
https://www.pravopisne.cz/2013/02/strudl-x-strudl/