Bezlaktózové · Podzim a halloween · Sladké a pečení

JABLEČNÝ PIŠKOT

Jednoduchá jablečná věc, ale…s hrubou moukou

Tohle není žádná velká specialita, ale kolik máte buchet s hrubou moukou? Zase je to jeden z receptů z babiččina kalendáře. Celkem mne překvapuje, že je to tak často použitelné, to jsem ani nečekala, že to tak bude. A v čem je dobrá buchta z hrubé mouky? No přece když vám zbude z knedlíku, tak vám tam nebude strašit do dalších Vánoc 😀

Cukru jsem ubrala oproti originálu o 100 g, rozinek jsem přidala na dvojnásobek. A určitě nedávejte prášku do pečiva víc, než je napsáno. Jablka preferujte šťavnatá. Ne že by to s jinými nešlo, ale šťavnatá budou lepší.

JABLEČNÝ PIŠKOT

P: 200 g strouhaných jablek, 150 g moučkového cukru, 250 g hrubé mouky, 3 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 100 g rozinek

PP: Žloutky ušlehám v mixéru s cukrem do pěny, přidáme hrubě nastrouhaná jablka, rozinky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Promícháme a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem.

Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.

Je to moc fajn třeba s bílým jogurtem.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *