Kontaktní gril domácí kutilky 🙂 Výsledek je ovšem báječný
Když nemáte druhý den čas a chuť vařit, můžete si nachystat plněné tortily předem. Co už do nich dáte, to je na vás (ochucené fazole, rukolu, rajčata, rýži….). Jenže co když si je chcete pak opéct a nevlastníte nic takového jako kontaktní gril atp? Dokonce i cihly a kameny obalené v alobalu došly?
JAK DOMA OPÉCT TORTILU
Předem naplněnou tortilu (ideálně na pár hodin pevně zataženou ve fresh folii a odleženou v lednici) rozbalíme z obalu. Nepřilnavou pánev pomažene olejem, položíme na ni tortilu. Tu shora pomažeme taky olejem, nebo…pomažeme zespodu čistý těžký hrnec, který ještě naplníme vodou. Je lepší mít v pánvi víc tortil, pak se hrnec nekýve a nemusíte ho držet.
Opečete nejdřív jednu stranu, pak druhou. Tortila se díky váze hrnce zploští a krásně opeče a také prohřeje. Nedoporučuji do ní plnit omáčku, ta by se mohla hodně prohřát a budete si pálit pusu. Omáčku bych servírovala zvlášť k namáčení.
Voilá a je to doma …. Vodu netřeba vylít 🙂